NoScript 1

Chrome İçin Popüler Firefox Eklentisi Yayınlandı

Tarayıcı uzantısı NoScript ile yalnızca Firefox’u değil, aynı zamanda Google Chrome’u da koruyacak. Eklenti, yalnızca güvenilir olarak işaretlediğiniz takdirde Web sayfalarındaki birçok eklentiye ve komut dosyasına izin verir. Bu, önlem olarak her türlü tehdit için potansiyel giriş noktalarını kapatır.

Firefox ve Google Chrome için NoScript’in ana görevi, tarayıcıdaki JavaScript ve diğer eklentileri engellemektir. Bu komut dosyaları düzenli olarak sisteminize zarar vermek için saldırganlar tarafından kullanılabilecek güvenlik açıklarına sahiptir.

NoScript

Yıllarca, NoScript yalnızca Firefox için mevcuttu ve bugüne kadarki en çok yüklenen eklentilerden biriydi. Diğer tarayıcılarda, alternatiflere başvurmak zorunda kaldınız, ancak Nofox for Firefox’un işlevselliğine ve popülerliğine neredeyse erişemiyordunuz. Artık Google Chrome için NoScript’in ilk yayın öncesi sürümü kullanıma sunuldu.

Chrome Ve Firefox İçin Noscript

NoScript kurulduktan sonra, menü çubuğunda eklentinin simgesini bulacaksınız. Bir sayaç komut dosyasının engellenebileceğini gösterir. Bunu yaparken NoScript, en büyük sorunu kendiliğinden engellemek için kendi pozitif listesine başvurur.

Simgeye tıklamak, web sayfasının ayrı ayrı komut dosyalarını manuel olarak yönetmenizi sağlayan bağlam menüsünü açar. Örneğin, ekran hataları oluşursa, art arda eklentilere izin verebilirsiniz. Bu yol tüm web sitelerinde güvenilir olarak işaretlenebilir. Bu, örneğin çevrimiçi bankacılıkta anlamlıdır, çünkü aksi takdirde işlevsellik her zaman garanti edilemez. Bu nedenle, güvenilir siteleri beyaz listeye almanız önemle tavsiye edilir.