Chrome artik rahatsiz edici web sitesi yonlendirmelerini engelleyecek

Chrome artık rahatsız edici web sitesi yönlendirmelerini engelleyecek

Google, artık web sitelerinde yer alan rahatsız edici ve kullanıcıyı kasıtlı olarak başka bir sayfayı görmeye zorlayan reklamları engelleyecek. Web sitelerinde yer alan reklamların aniden yeni bir sayfa yüklemesi veya istenmeyen yönlendirmelere çözüm olarak Google Chrome içinde reklam engelleme özelliği başladı. Google’ın bu yeni kararı aslında birden çok alt karar şeklinde karşımıza çıkacak.

Google’ın başka bir sayfaya yönlendirmeleri engelleme planı üç farklı şekilde işleyecek. İlk olarak reklamların başka bir siteye yönlendirilmesi engellenecek. Böylelikle sayfa içerisinde engelleme aktif olduğu sürece sayfanın engellendiğini gösteren bir araç çubuğu karşınıza çıkacak.

GOOGLE CHROME REKLAM ENGELLEME ÖZELLİĞİ

Google’ın yeni kararıyla birlikte pop-up gibi görünen ve yönlendirme sağlayan reklamlar engellenecek. Reklamlara tıkladığınızda yönlendirme ile farklı bir web sitesine yapılan yönlendirme artık yeni bir sekme üzerinden açılacak. Google bu özelliği “Etkili bir şekilde Chrome’un açılır pencere engelleyici bir nevi manevra yapacak” şeklinde ifade ederken, orijinal sekmenin yönlendirilmesi engellenecek.

Önceden kullanıcılar kötü niyetli reklamlara tıkladığında ana sekmenin başka bir siteye yönlendirilmesi sonucu, istediği ortamdan uzaklaşmış ve yeniden arama zorunluluğu gerekiyordu. Böylelikle hem kullanıcı hem de web site sahipleri bu işten zarar görmekte. Google ise artık bu zararı ortadan kaldırmayı kafaya çoktan koymuş.

Bu saydığımız özellikler, Chrome 64 ve 65’in özelliği olarak gelecek. Şuan Chrome 64 sürümünün beta versiyonunda yer alan bu özellikler  2018 yılının ilk aylarında herkese gelecek.