Chrome 66

Chrome 66, kullanıcıları otomatik oynatılan videolardan kurtarmaya geliyor

Chrome 66 ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Popüler tarayıcının yeni sürümünün internet kullanıcılarının en büyük sorunlarından birisi olan otomatik oynatılan videoların sesini kapatacağı, bu şekilde kullanıcıların rahatsız olmasını engelleyeceği bilgisi paylaşıldı.

Google, yeni Chrome ile internet kullanıcılarını rahatsız eden otomatik videolara bir darbe daha vurmaya hazırlanıyor. Paylaşılan bilgilere göre Chrome 66, otomatik videoların sesini kapatan bir özelliğe sahip olacak. Bu özellik sayesinde girilen bir sitede video oynatılsa bile kullanıcı sesi duymayacak ve rahatsızlık yaşamayacak.

Elbette kullanıcıların bu özelliğin kullanılmasını istemediği, YouTube ve Netflix benzeri bazı web siteleri de mevcut. Google, bu soruna bir çözüm sunabilmek adına sıklıkla kullanılan ve video izleme amacıyla ziyaret edilen web sitelerini bu özelliğin dışında bırakacak.

Chrome 66

Yeni Chrome, belirlenmiş dört farklı kategoriye dahil olan sitelerin otomatik video oynatmasına izin verecek. İlk üç kategoride direkt videoyu oynatan, kullanıcıların video izlemek için giriş yaptığı siteler mevcut. Dördüncü kategori ise biraz daha karmaşık. Bir sitenin dördüncü kategoriye dahil olabilmesi tamamen kullanıcıların elinde. İlk olarak sitedeki videonun 200 x 140 çözünürlüğünden büyük olması, sesinin bulunması ve giriş sayfasında görünmesi yer alıyor. Tüm bu kriterlere uyan videolu siteler, kullanıcıların siteye kaç kere girdiğine ve kaç kere videoyu izlediğine göre otomatik olarak puanlanıyor. Sitedeki videoların, siteye giriş yapan kişilerin en az yüzde 70’i tarafından görüntülenmesi de gerekiyor.

Yeni Chrome’un tüm bu değişimlerle otomatik video sorununu ortadan kaldıracağı düşünülüyor. Tarayıcı, Nisan ayının ortalarında indirilmeye sunulacak.