Cassini 1 1

Cassini’nin Satüründe Çakıldığı Bölgenin Fotoğrafı Paylaşıldı!

Geçen Cuma Günü 20 yıllık görevini sonlandıran Cassini’nin çektiği Son Satürn Fotoğrafı NASA tarafından paylaşıldı.

Cassini’nin Satürün atmosferine giriş yapacağı bölgenin fotoğrafını paylaşan NASA böylelikle Cassini’yi bir kez daha anmış oldu.

20 yıl boyunca yol yapan ve bir çok bilim konusun aydınlanmasına yardımcı olan Cassini, geçen cuma günü 13 yıldır etrafında araştırma yapmak için yol yaptığı Satürn’ün atmosferine giriş yaparak görevini sonlandırmıştı.

Cassini, görevini sonlandırmadan önce Satürn’e varış noktasının fotoğrafını yaklaşık 634.000 kilometre yukarıdan çekerek NASA’ya gönderdi. NASA’nın yaptığı açıklamaya göre bu esnada Satürn yüzünü Güneş’e dönmediğinden Satürn’ün halkalarının yansımaları fotoğrafta rahatlıkla görülebildiği açıklandı.

Cassini, 20 yıl süren görev süresi boyunca 7.9 milyar kilometre mesafe ilerledi. Daha önce fark edilmemiş olan 6 Satürn uydusu keşfeden ve 635GB data aktardı.

Cassini Cassini 1

Satürn görevine 2013 yılında başlayan Cassini’nin görevinin bittiğini Nasa şu Twitter mesajı ile duyurmuştu. “Dünya ondan son sinyali bu sabah 07:55’te (TSİ 13:55) aldı. Cassini artık üzerinde çalıştığı gezegenin bir parçası oldu. Tüm bu bilim için teşekkürler.”