Canli FIFA Oyununda Ilginc Hakem Hatasi

Canlı FIFA Oyununda İlginç Hakem Hatası!

Pro Evolution Soccer (PES) ile adeta bir yarış içerisinde ola FIFA, sanal alemde profesyonel futbolu canlandırmak için elinden geleni yapıyor. Her ne kadar oyun çok gerçekçi olsa bile bazı hatalar olabiliyor. Bu bakımdan futbolun gerçekliği FIFA yazılımcıları tarafından eve götürülmüş gibi duruyor.

Futbol oyunlarında genel anlamda iki farklı durumun olduğu söz konusu. Birincisi olabildiğince gerçeğe yakın bir oyun, diğeri ise gerçekliğe bağlı kalan ve oyun olduğunu gösteren bir oyun. Böylelikle FIFA ve PES’in sırasıyla bu iki yaklaşımda olduğu düşünülüyor. Sizlerinde bildiği gibi FIFA’nın 2007 yılında kaleden kaleye gol atılması çok saçmaydı. PES 2013’de ise Agüero’nun önünde atılan her ara pasın golle sonuçlanmasıydı çok sinir bozucuydu. Günümüzde ise böyle saçma durumlar olmamasına rağmen bazı ilginç anlar olabiliyor.

FIFA’nın canlı bir pro maçında karşımıza çıkan durum aslında bahsettiğimiz anların somutlaşmış hali diyebiliriz. FUT Şampiyonlar Kupası Machester’da oynanan bir maçta defans oyuncusuna  verilen ceza izleyicileri de oyuncuları bir yerli hakem hatasında olduğu kadar şok etmeyi başardı. Evet oyunlarda, oyuncuların ayaklarının kafalarından çıktığı durumları gördük ancak hakemin böylesine bir hatalı kararını daha önce hiç tatmamıştık.

Pozisyona bakıldığında, Ronaldo, rakip ceza sahası içerisinde olan bir topla rakip oyuncu Rio Ferdinand’ın ayağına kayıyor ve haken hemen faul çalıyor. Ancak bu faulün bir anda penaltıya dönüştüğü görülüyor.  Yani ceza Rio Ferdinand’a kesiliyor. Daha sonra penaltı atışını videoda izlediğiniz gibi Cristiano Ronaldo kullanıyor ve top kaleciden dönüyor. Ardından da dönen top tekrar Ronaldo’nun ayağına geliyor ve gol oluyor.

Artık günlük hayatımıza Video Hakem Uygulaması (VAR) ile devam ediyoruz ve hataları en aza indiriyoruz.