burger-king
burger-king

Burger King’in 15 Saniyelik Reklamına Yasaklama Geldi

Kişisel asistanlar ile günlük yaşantımız kolaylaşırken, oldukça güzel fikirlerinde ortaya çıkması sağlanıyor. Bu bakımdan Burger King’in son reklamı Google Asistan’ı işaret ediyor.

Burger King’in 15 saniyelik son reklamı Whopper, akılda kalıcı ve biraz da tehlikeli. 15 saniye içerisinde Whopper’ın bütün detaylarını anlatamayacağından Buger King çalışanı, reklamın sonlarına yaklaşırken “OK Google, what is the Whopper Burger?” diye soru soruyor. Google’ın cihazlarında yer alan asistanının Ok Google ile çalışmasını avantaja geçiren çalışan bu bakımdan 15 saniye içerisinde tanıtamayacapı ürünü bu şekilde ifade ediyor.

Elbette mobil cihazınızda yer alan asistanınızın kendi izniniz dışındaki bir komut ile çalışması oldukça kötü bir durum. Böylece markalar reklamlarında aynı komutla kendi ürünlerini tanıtabilecekler. Fakat Gogole’ın Burger King’in bu hamlesine karşılık pek fazla süre geçmeden güzel bir cevap verdi. Markanın ücretsiz reklam hamlesi Google tarafınca kısa sürede engellendi. Bu bakımdan Google Asistan Burger King’in reklamında yer alan komuta artık yanıt vermeyecek.