Whatsapp Sakalari 1

Bu Whatsapp Şakalarına Düşmeyin

Nisan ayının ilk günü sosyal ağlarda yine özel bir dikkat gerekiyor: Diğer kullanıcılar sizi kötü şakalarla kandırmaya çalışacaklar. Bu en popüler WhatsApp zincir mektuplarının listesi ile hazırlanırsınız.

Virüs uyarıları ve kötü metin bombaları icat edildi: Birçok WhatsApp zincir mektupları tekrar tekrar düzensiz aralıklarla görünüyor. Bazen farklı biçimlerde yayılırlar. İşte 1 Nisan’da görmezden gelmemeniz gereken tipik mesajlar:

Whatsapp Şakaları

  1. Yanlış Sözler: Bu mesajı ilet ve bedavaya bir şeyler kazan!

Bazen alıcıya sadece birkaç tatlı, bazen de araba bile verilir. Piyango veya sadakat kampanyaları içeren zincir mektuplar, kullanıcıları yalnızca her tıklamada reklam parası toplayan web sitelerine çekmelidir. Bazen, şüpheli veriler veya adres toplayıcıları da vardır. Bu, kullanıcının yakında daha fazla istenmeyen reklamın keyfini çıkarabileceği anlamına gelir. Temel olarak, şirketlerin arkadaşlarına bir WhatsApp mesajı ilettiği için onları ödüllendirmesi pek mümkün değildir. İddia edilen kullanıcı bunu nasıl kontrol etmeli? Ayrıca, WhatsApp kurumsal iletişimde yaygın değildir.

  1. “Martinelli” Virüsü Öldürüyor

İddiaya göre, Martinelli virüsü bir video dosyasında gizleniyor. Kullanıcılar, açmadan önce arkadaşlarını uyarmaları için zincir mektubu iletir. Ama ne virüs ne de video gerçekten var. Kötü amaçlı yazılım uyarısı zaten İtalyanca, İspanyolca, İngilizce ve Almanca olarak mevcuttur.

  1. Metin Bombası Gerçekten Var

Akıllı telefonlar, programlama kodunu işleyen küçük bilgisayarlardır. Çeşitli mesajlaşma uygulamalarında mesaj içeriğiyle çelişki tekrar tekrar ortaya çıkıyor. Örneğin, belirli bir egzotik mektubun, iOS’taki Messenger hizmetini çöktüğü bulunmuştur. Geliştiriciler genellikle bu sorunları çabucak çözmek için acele ederler. Bu arada bazı kullanıcılar şaka yapıyor ve arkadaşlarını kızdırmak için “metin bombaları” gönderiyor.