Apple

Bu İki Öğrenci, Apple’ı 900 Bin Dolar Dolandırdı

Quan Jiang ve Yangyangg Zhou isimli iki öğrenci, sahte iPhone ile Apple’ı 900 bin dolar dolandırdı.


Bu olayın Apple tarafında nasıl gerçekleştiği merak edilirken. Oregon Üniversitesi’nde okuyan iki arkadaş, Çin’den getirttikleri sahte iPhone’lar ile şirketi yaklaşık dokuz yüz bin dolar dolandırdı.

Yaşanan suistimaller nedeni ile telefon değişim programını daha da sıkılaştıran Apple, kullanıcıların telefonlarının garanti süresinin bitimine yakın bir tarihte servise göndermeleri ve cihazın değişim programına sokulması ile yenilenmiş bir iPhone alabiliyorlardı.

Quan Jiang ve Yangyangg Zhou ise Çin’den getirdikleri sahte iPhone’ları çeşitli gerekçeler ile servise gönderiyor ve Apple’ın telefonları değiştirmesini sağlıyorlardı. Bu yöntem ile 2000 adet iPhone’un servise gönderen iki arkadaş, 1400’den fazla orijinal iPhone aldı. Sahte telefonlara 30 dolar ödeyen iki arkadaşın dünya devi markaya olan toplam zararı ise 900 bin dolar oldu.

Zhou’nun gümrük takibine takılması ve evine baskın yapılması sonucu evde 300 adet daha  sahte iPhone bulunduğu belirtildi. İki arkadaşa verilecek olan cezanın ne olacağı ise merak ediliyor.