Drone-taşıma

Bu Drone’un Kaldırma Gücü Dillere Destan!

Drone’ların kullanım alanları çoğaldıkça, bir yandan da teknolojisi de araştırmalara konu olmaya devam ediyor. Bu konuda İsviçre’deki Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) ve Stanford Üniversitesindeki araştırmacılar bir ilke imza attılar.


FlyCroTugs isimli drone üreterek; drone ile taşıma kapasitesin de bir ilke imza atıldı..Üzerindeki düzenek sayesinde her yüzeye tutunabilen bu drone özelleştirilebilir bir yapıya sahip. Dolayısı ile farklı senaryo durumlarına göre cihazın üzerinde bulunan aletler de değiştirilebiliyor.

Drone Taşıma Kapasitesinde Rekor Kırıldı!

Her yüzeye tutunabilen FlyCroTugs, gerektiğinde tekerlekli bir yapıya bürünüyor. Molekül düzeyinde gerçekleşen tutunma ile diğer alternatiflere oranla daha başarılı sonuçlar elde edildiği belirtiliyor.

Bu da drone taşıma kapasitesi kendi ağırlığının 40 katına kadar çıkan FlyCroTugs, kendi alanında bir rekora imza atıyor.

Drone taşıma kapasitesi 2

Özellikle kurtarma çalışmalarında fazlaca kullanılabileceği düşünülen bu dronelar iki farklı senaryoda deneye tabi tutulmuş. İki FlyCroTugs sayesinde kapı kolunun açılıp odaya girilmesinde ve parçalanan yapılar arasında kamera monte edilerek gerçekleştirilen arama çalışmalarında başarılı sonuçlar alınmış durumda