BTK tarafından İnceleme Başlatılan GetContact’dan Açıklama Yapıldı

Son günlerde oldukça popüler olan ve  beni rehberine kim nasıl kaydetmiş merakını gidermesi için indirilen rehber sorgulama uygulaması Getcontact’ın Ayarlar bölümünde yer alan SSS bölümünden telefon numaramın rehberde görünmesini nasıl engellerim? Açıklamasında karşınıza çıkan bir basın bülteni paylaşıldı.

Getcontackt Basın BülteniGetcontackt Basın Bülteni 1

Basın bülteni şu şekilde.

Türkiye’de Bulunan Kullanıcılarımız İçin Basın Bültenimiz

Son zamanlarda basında yer alan asılsız haberler nedeniyle bu bildiriyi yayınlama gereği duyuyoruz. GetContact tüm dünyada hizmet sunan; Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Brezilya başta olmak üzere birçok ülkede hizmet sunan bir çağrı tanımlama uygulamasıdır.

GetContact hizmet sunduğu ülkelerin regülasyonlarına uyum sağlamak için yoğun çaba gösterir ve hükümetlerle iş birliği içinde hizmet sunar. Günlük aktif kullanıcı sayısı 3 milyon, aylık aktif kullanıcı sayısı 20 milyonu aşan GetContact tüm kullanıcılarının verilerini özenle korur.

Kamera ve Galeri erişim izinlerini neden istiyoruz: GetContact profilinize resim eklemek isterseniz bu standart izinlere ihtiyacınız olacak. Depolama (SD Kart / USB) iznini neden istiyoruz: Android cihazınızda resimleriniz genellikle hafıza kartı üzerine kayıt edilir. GetContact profilinize resim eklemek isterseniz bu standart izne ihtiyacınız olacak.

Faturalandırma iznini neden istiyoruz: GetContact bazı ülkelerde ücretli abonelik teklifleri sunar. Abonelik ücretleri iTunes veya Google Play hesabınızdan tahsil edilir. GetContact için premium abonelik satın almak isterseniz faturalandırma iznine ihtiyacınız olacak.

GetContact 3. parti bir uygulama mıdır? Hayır. GetContact AppleStore ve Google Play platformları üzerinden doğrudan son kullanıcıya ulaşır.

GetContact verilerinizi 3. taraflara satıyor mu? Hayır. GetContact’ın ücretli üyelik ve uygulama içi reklam sunumlarından gelir elde eder. Ücretli üyelik ve uygulama içi reklam sunumumuz şu an Türkiye kullanıcıları için aktif değildir; fakat Mayıs 2018 tarihinde ücretli üyelik ve uygulama içi reklamlar sunan yeni bir güncelleme yayınlayacağız. Kullanıcı sözleşmemizde de belirtildiği gibi veri paylaşımı, ücretli abonelikler için faturalandırma, doğru veri analizi, veriyi şekillendirme ve hizmetlerimizi iyileştirme vb. yardımcı araçlar kullanmak için üçüncü taraf sağlayıcılar ile iş birliğine girebiliriz ve “çerez kullanımı” gibi sınırlı veri paylaşımında bulunabiliriz. Telefon numaranız, kişisel bilgileriniz diğer önemli bilgilerinizin üçüncü taraflarla paylaşımı söz konusu değildir. Veri gizliliği ve diğer endişeleriniz için bizimle dilediğiniz zaman temasa geçebilirsiniz:

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, yaptığı açıklama ile hızla yayılan ve güvenlik açığı içeren 3. parti uygulamalarla kaynağı belli olmayan, kullanıcıdan izin talep eden GetContact ve benzeri uygulamaların kişisel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca bu hizmeti veren uygulamalara  yönelik artan şikayetler üzerine GetContact’da dahil olamak üzere 25 uygulama için inceleme başlatıldığını açıkladı.