Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır?

Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır?

Bilgisayarlarınızdaki performans sorunlarının altında yatan birbirinden farklı pek çok sebep olabilir ve bu süreçte de şüphelenmeniz gereken bileşenlerden bir tanesi de bellektir. RAM bozuk olup olmadığını anlamak için ise test yapmanız gerekmektedir. Bizlerde bu yazımızda sizlere RAM nasıl test edilebilir detaylı bir şekilde anlatacağız.

RAM Nasıl Test Edilir?

Bilgisayarlarınızdaki belleğin doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığını da test etmek istiyorsanız, güçlü olan bir test aracından da yardım almanız gerekmektedir. Bu noktada ise pek çok program bulunmaktadır. Bunlardan en çok tercih edileni ise MemTest86 olmaktadır. Bu programı da hemen aşağıda yer alan bağlantıdan hızlı ve güvenilir bir şekilde indirilebilir ve cihazlarınıza kurabilirsiniz.

1-MemTest86 programını cihazlarınıza indiriniz.

2-Kurumldan sonra karşınıza gelen ISO dosyasını harici belleğe yazdırınız.

3-Bilgisayarlarınızı kapatın ve ön yükleme ekranındayken tekrardan başlatın.

4-Bunun ardından da tarama otomatik bir şekilde başlar.

Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır?

Ufak bir bilgilendirme olarak da bu test aracı sizler testi durdurana kadar analiz yapmaya devam edecektir. Bunun sebebi ise belleğin uzun süreli şartlarda nasıl performans gösterdiğini de anlamaktır. Birkaç dakikalık testin ardından da herhangi bir hata görülmediği takdirde ESC tuşuna basarak testleri sonlandırabilirsiniz.

Windows’un yerleşik test araçlarından oldukça fazla kapsamlı analizler yapan bu programın ücretli sürümleri de daha fazla özelliğe sahiptir. Ancak ücretsiz sürümü de ihtiyacınız olan her şeyi karşılamaya yetecektir. Yani bu programı ücretsiz bir şekilde kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Ayrıca bu programın bilgisayarlarınız açılmasa bile harici bellekten boot edilebilir bir test aracı olduğunu da hatırlatmak gerekir. Yani bilgisayarlarınız açılmadığında başka bir bilgisayardan harici belleğe yazdırarak, bu belleği de kendi bilgisayarlarınıza takabilirsiniz. Bu durum da onun oldukça önemli avantajlarından bir tanesi olarak öne çıkarmaktadır.

Eğer ki test sonuçlarında belleklerinizden bir tanesinin ya da tümünün, kullandığınız sayılarak bağlı olarak hata verdiğini gördüyseniz de muhtemelen bir onarım almanız gerekmektedir. Bu noktada da garanti süreleriniz devam ediyor ise yetkili teknik servisle iletişim kurmanız gerekmektedir. Eğer ki garantiniz devam etmiyorsa da yeni bir bellek almanız gerekir.