iPhone acil durum çağrısı

Bozuk iPhone’ların sürekli polisi araması yetkilileri bıktırdı

Bozuk iPhone’ların onarım sürecinde sürekli olarak polisi aramasından dolayı yetkililer harekete geçti. Bu durumun hatları meşgul ettiğini söyleyen yetkililer, Apple’a konuya çözüm sunması için çağrıda bulundu.

Apple’ın onarım merkezlerinden birisi, bölge polisini çileden çıkardı. Kaliforniya’nın Sacramento County bölgesinde geçtiğimiz Ekim ayından beri çalışmalarını sürdüren Apple onarım merkezi, tamir sürecindeki bozuk iPhone’lar nedeniyle her gün polise ortalama olarak 20 çağrı gönderiyor. Ekim ayından bu yana onarım merkezinden tam 1600 çağrı aldıklarını söyleyen yetkililer, bu çağrıların hatları ve çalışanları meşgul etmesinden dolayı şikayetçi.

Olayla ilgili olarak yerel basına açıklamalarda bulunan polis memuru Jamie Hudson, gelen aramalara cevap verdiklerinde hattın diğer tarafında kimsenin bulunmadığını, arka plandan sesler geldiğini dile getirdi. Konuyla ilgili araştırmaları yapmalarının ardından çağrıların onarım merkezinden geldiğini ortaya çıkardıklarını söyleyen polis memuru, çağrıların olumsuzluklar yarattığını da paylaştı.

iPhone acil durum çağrısı

iPhone’lar iOS 11’den dolayı polisi arıyor

Onarım sürecindeki cihazların neden polisi aradığını araştıran yetkililer, iOS 11 ile cihazlara eklenen yeni acil durum çağrısı özelliğinin otomatik olarak etkinleştiği sonucuna varmış. Apple, “hızlı ve kolay bir şekilde etkinleştirilebilir” sözleriyle bu özelliği tanıtmıştı.

Bazı yetkililer, aynı noktadan gelen çağrıların gerçek bir soruna işaret etmediğini bildikleri için bozuk cihazların 911’i aramasının büyük bir mesele olmadığını paylaştı, ancak Apple’ın konuya el atmasının iyi olacağını düşünen kişiler de mevcut.