internet of things hack 1

Yarattıkları botnet ile interneti “çökerten” hackerlar suçlu bulundu

Geçtiğimiz sene DNS servis sağlayıcısı Dyn’e saldırarak Reddit, Twitter gibi web sitelerine ulaşılamamasına neden olan Mirai botnet’in yaratıcıları suçlu bulundu. Hackerlar 300.000’den fazla cihazla servis sağlayıcısına saldırmıştı.

2016 senesinin Ekim ayında DNS servis sağlayıcısı Dyn’in botnet saldırılarının hedefinde olduğu gündemde yer bulmuştu. Twitter, Reddit ve birçok diğer büyük platforma hizmet sunan Dyn, sunucularının yoğunluktan ötürü kullanılamaz durumda olduğunu duyurmuş ve buna bağlı olarak servis sağladığı tüm web siteleri ulaşılamaz hale gelmişti. “İnterneti çökerten saldırı” olarak nitelenen bu büyük botnet saldırısının arkasındaki isimler yakalandı ve hakim karşısına çıkarıldı.

Paras Jha ve Josiah White isimli iki hacker, Dyn’i hedef alan Mirai isimli botnet’i yarattıklarını itiraf etti. Botnet yaratarak DdoS saldırıları düzenlediklerini ve saldırıların durması için site sahibinden para talep ettiklerini açıklayan hackerlar, sayıları 300.000 adeti aşan IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazlarından da faydalanmışlardı. Küçük ve basit olmalarına rağmen internet bağlantısına erişebilme özelliğine sahip olan bu cihazlar, sistemlerindeki açıklar sayesinde kolayca DdoS saldırılarında kullanılabiliyor.

DDoSTA 493312984

Cezasını Bitcoin ile ödedi

İşledikleri suçlardan ötürü 250.000 dolar para cezasına çarptırılan ve 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan hackerlardan Para Jha, sahip olduğu 13 Bitcoin ile cezasını ödedi. Bitcoin’lerin değeri yaklaşık olarak 225.000 dolara denk geliyor.