Booking.com Yeniden açılıyor

Booking.com, Yeniden Türkiye’de Hizmet Vermeye Başlıyor!

Dünya’nın en büyük seyahat ve tatil platforumu olan Booking.com, bildiğiniz üzere, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından açılan dava sonrasında ülkemizde ki faaliyetlerinin durdurulduğu açıklanmıştı. Bu gelişme sonrasında ise platform Türkiye’de sadece yurt dışı için hizmet verir haldeydi.


Bir süre önce yurt içi hizmeti kapatılan Booking.com’da şu an için yurt içi arama yapıldığında şu şekilde bir uyarı ile karşılaşılıyor. “Şimdilik Türkiye’de bulunan müşterilerimiz bizimle maalesef sadece yurt dışı tesisler için rezervasyon yapabiliyor. Size hizmetlerimizi tamamıyla sunmamıza engel olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Yaşadığınız sıkıntıdan dolayı özür diler ve Booking.com’la ilişkinizin devamını dileriz.”

Geçtiğimiz yıl ülkemizdeki seyahat acentelerinin şikayetleri üzerine,haksız rekabet ettiği gerekçesiyle yurtiçi hizmeti kapanan Booking.com. ortaya çıkan sorunların çözülmesi sonrasında  TÜRSAB Başkanı tarafından CNN Türk’de yapılan açıklamaya göre Booking.com yeniden açılacak.

Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamada; Booking.com, yasal düzenlemelerden sonra yeniden aktif edileceğini açıkladı.

Firuz Bağlıkaya, gereken şartları şu şekilde açıkladı.

Bağlıkaya, “Merkezleri Türkiye dışında olup, tüketiciyle turizmciyi bir araya getirerek para kazandıran Booking.com benzeri siteler için ‘kurumsal üyelik’ statüsü üzerinde çalışıyoruz. Bu statüyü hayata geçirince Booking.com benzeri hizmetler ülkemizde yeniden hizmete açılabilecekler. Bu konuda geçtiğimiz günlerde görüştüğümüz Booking.com yetkililerine teklifte bulunduk” dedi.