boeing
boeing

Boeing Otonom Hava Aracının İlk Uçuşu Gerçekleşti

Boeing, pilota ihtiyaç duymadan uçuşunu yapan otonom hava aracı ilk uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Otonom araçlar adını oldukça duyurmaya başladı. Özellikle de ABD çıkışlı olan bu otomobil merkezi Tesla’nın yapay zekâ destekli kendi kendine sürebilen otonom araçları başarılı olmasının sebebi sürücüsüz araçları daha da çok görmemize neden olacaktır. Boeing firması ise otonom araç sektörüne yeni olan hava aracı ile dâhil oluyor.

ucan surucusuz araclar geliyor boeing otonom hava aracinin ilk ucusunu basariyla tamamladi 1548600108

Boeing hedefi sürücüye gerek duymadan yolcuları taşımayı planlayan PAV yani uçak yolcu aracı,  diğer kavramda olan uçaklar gibi kalkışını dikey bir şekilde yapıyor. Gücünü ise sahip olduğu elektrik motorundan alıyor ve bu hava aracı geçen hafta Manassas, Virginia’da yapmış olduğu uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Kalkışını ve inişini başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi büyük beğeni topladı.

B747 Dünyanın en büyük uçaklarından birine sahiptir. Bu uçağın üreticisi olan Boeing, otonom halde hava aracını başarılı bir şekilde uçuşunu gerçekleştirmiştir. Artık sağlam bir şekilde emin adımlarla sektöre geçişini yapmasını uçuşlarında başarıya sahip olmasına bağlı.