blue origin new shepard mission 7 crew capsule 20 landing 1 1

Blue Origin, uzay turizmi için son derece önemli testi başarıyla tamamladı!

Jeff Bezos’un şirketlerinden birisi olan Blue Origin, yeniden kullanılabilir roketini ve uzay kapsülünü başarıyla yerden 100 kilometre yukarıya gönderdi. Roketin uçuş performansı, uzay turizmi kavramının bir gün hayata geçirilebilmesi açısından son derece başarılıydı.

Dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin, uzay turizminin hayata geçirilebilmesi adına son derece önemli bir testin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Yeniden kullanılabilir roket ve uzay kapsülüyle yerden 100 kilometre yukarıda bulunan Karman Çizgisi’ne ulaşmayı başaran şirket, kapsülün içerisinde bulunan test mankenini güvenli bir şekilde yere indirdi. Senelerdir bu teknolojiyi geliştirebilmek adına Batı Teksas’taki çöllerde çalışmalar yapan bilim insanları, kapsülün saatte 2 km’den daha yavaş bir şekilde yere inmesini mümkün kıldı.

https://twitter.com/JeffBezos/status/940792988095139841

Uzay turizmi yer çekimsiz ortamı deneyimletecek

Mannequin Skywalker adını verdikleri test mankenini Karman Çizgisi’ne gönderen bilim insanları, yapılan açıklamalarda görevin tamamen başarılı olduğunu belirttiler. Mankenin gönderilmesindeki asıl neden ise kalkış sırasında saatte 3200 km’yi bulan hızın yolcular üzerindeki etkisini, yolculuk sırasında oluşan yer çekimsiz ortamı ve inişi test etmekti.

Test başarılı olmasına rağmen çalışmalara devam edeceklerini açıklayan Blue Origin sözcüleri, bir biletin yaklaşık 200.000 dolar fiyata sahip olacağı bilgisini de paylaştı.