blackberry Nokia 1

BlackBerry, Nokia’ya 137 Milyon Dolar Ödeyecek

Bir zamanların ezeli rakipleri olan Nokia ve BlackBerry’i arasında çok sayıda kötü anı var. Ancak bugün, BlackBerry bu savaşta havluyu fırlattı diyebiliriz. BlackBerry, Finlandiyalı  Nokia’ya 137 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

2016 yılında ki patent lisans sözleşmesine istinaden; akıllı telefon üreticisi olan BlackBerry, Uluslararası Hakem Mahkemesi tarafından yürütülen fikri mülkiyet davasının sonucu üzerine, mahkeme tarafından belirlenen 137 milyon dolar’ı Nokia’ya ödeyecek.

Nokia tarafından yapılan açıklamada tahkim mahkemesinin davadaki fikri mülkiyet  tartışmalarına katılmayarak, patent lisansı konusunda ki karar verdiğini belirterek; “Bu karar, BlackBerry‘nin fikri mülkiyetimizi ihlal ettiği iddiasını değiştirmiyor ve hem ABD hem de Almanya‘da şiddetle yasal yollarla ilerlemeye devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

BlackBerry Kaçtane Patent İhlali ile Suçlanıyor?

BlackBerry, mobil şebeke ürün gamında kullandığı 11 patenti ihlal etmekle suçlanıyor. Şirketin iş modelinin temel taşlarından biri olan ve sürekli olarak kendi donanımını değiştirdiğinden önem kazanmakta. Bu konuda CEO John Chen, BlackBerry şirketinin yazılım, güvenlik ve lisanslama konularındaki planlarını, adıyla ürünlerini piyasaya çıkarmaya başlayan TCL gibi şirketlere yönlendirdiği için, mobil şirketin patent portföyünü stratejisinin anahtarı olduğunu söyledi.