BlackBerry KEYone 1

BlackBerry KEYone Ekran Sorunu için İlk Açıklama

Çalışmalarına artık son vereceği ve zarar etmesiyle beraber akıllı telefon pazarından çekileceği düşünülen BlackBerry, tüm bu olumsuzluklar ve satış elde edememesine rağmen Android işletim sistemlerine geçerek son denemeleri için yeni bir telefon modeli daha piyasaya sürmüştü. BlackBerry KEYone olarak sunulan yeni seri akıllı telefonların çıkışıyla beraber ise beklenmedik bir ekran sorunu ortaya çıktı. Marka ise hemen ekran sorunuyla ilgili de bir açıklama yayınlandı. İşte detaylar.

Akıllı telefon dünyasında bir türlü tutunamayan BlackBerry, WWDC 2017 etkinliğinde şansını bir kez daha deneyeceği yeni seri akıllı telefonlarını duyurmuştu. BlackBerry KEYone adı ile duyurulan yeni seri akıllı telefonların piyasaya çıkış yapmaya başlamasının ardından ise yeni seri telefonlarda ilginç bir sorun gündeme gelmeye başladı. Yaşanan sorunda BlackBerry KEYone akıllı telefonlarının sağlamlık testlerinde, henüz ilk aşamada ekranlarının fırladığı görülmüştü.

Telefonların kullanıcılara ulaşmasından sonra ise standart kullanımda da yaşandığı da ortaya çıkmıştı. Kullanıcılardan gelen mesajlarda da ardı ardına yeni sorunlar yaşandığının belirtilmesiyle beraber BlackBerry KEYone serisi için yeni bir sorun da gündeme gelmiş oldu. Kullanıcıların aynı sorunu yaşaması ve ekranların bir bir atmasından sonra ise gelen mesajlara karşılık TCL firması tarafından yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada firma beklenen ifadeleri de kullandı.

BlackBerry KEYone

BlackBerry KEYone Sorunu Kabul Edildi

TCL firması tarafından yapılan açıklamayla beraber BlackBerry KEYone serisinde yaşanan sorun kabul edildi. Doğrudan firma tarafından yapılan açıklamada telefonların maksimum kalite şartlarını göz önüne alarak geliştirdikleri, bunun yanında yaşanan sorunun kabul edildiği de belirtildi. BlackBerry KEYone ekran sorununun kabul edilmesine karşın markanın doğrudan tüm serilerde sorun olduğunu kabul etmediğini gördük.

Bunun yerine yapılan açıklamada sadece birkaç telefonda böyle bir sorun görüldüğü belirtildi. Bu serilerinde kullanıcılardan gelen taleplerden sonra yenilendiği böylelikle sorunların tamamen çözüleceği konusunda da ifadelere yer verildi. Net rakamların açıklanmadığı sorun ile ilgili nasıl bir gelişme yaşanacak? Bundan sonraki süreç nasıl olacak? Merak konusu.