bixby bug bounty 1

Samsung, Bixby’yi geliştirmek için yapay zeka şirketini satın aldı

Samsung, yapay zeka konusunda sektördeki şirketlerle yarışabilmek adına yapay zeka teknolojisi geliştiren bir şirketi satın aldı. Şirketin amacı Bixby’yi geliştirmek.

Dünyanın en çok akıllı telefon satışını yapmasına rağmen Siri’ye, Google Assistant’a sahip olan rakiplerinden yapay zeka teknolojisi konusunda geri kalan Samsung, ilerleyebilmek adına yapay zeka teknolojisi geliştiren bir şirketi satın aldı. Fluently isimli şirket, Güney Koreli üreticinin Bixby isimli sanal asistanını geliştirmede önemli bir rol oynayacak.

2015 senesinde “AI-based Recommendation Service” isimli bir uygulamayı kullanıma sunan şirket, makine öğrenimini kullanarak kullanıcıların taleplerine cevap verebilen uygulama yaratmayı başarmıştı. Restoranlar, yiyecekler ve ajanda düzenlemeleri önerisinde bulunan; Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger ve Line ile birlikte çalışan uygulama, Bixby’yle tüm Samsung modellerine uyarlanabilir.

bixby tips

Bixby ne zaman geliştirilecek?

Samsung’un Fluently’yi satın almış olmasının Bixby’ye katkı sağlayacağına şüphe yok ancak çalışmaların ne zaman başlayacağı ve ne zaman sonuç vereceği henüz belli değil. Umuyoruz ki Samsung elini çabuk tutar ve Apple, Google gibi rakipleriyle kıyaslanacak bir sonuç ortaya koyar.