Bixby sanal asistanı

Bixby Sanal Asistan İçin Yeni Kararlar Ortaya Çıktı

Samsung, geç kaldığı bir teknoloji olarak gösterilen sanal asistan teknolojisini sonunda Galaxy S8 serisiyle beraber kullanıcılara sunmuştu. Bixby adı verilen yeni sanal asistanla beraber bu alana da giriş yapan markanın, şimdi ise yeni biri adım atma hazırlığında olduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

Galaxy S8 akıllı telefonları ve S8+ serileri, Samsung’un en büyük değişiklikleri yaptığı akıllı telefonları oldu. Yeni amiral gemisi serilen öne çıkmasını sağlayan birçok detayı bulunurken bunun dışında ilk defa kullanılan yeni Samsung teknolojileri de görüntülenmişti. Bu teknolojilerden birisi, hatta en çok konuşulanı ise Bixby sanal asistanı olmuştu.

Samsung’un özel olarak geliştirdiği bir teknolojisi şeklinde tanıtılan yeni Bixby sanal asistanına özel bir tuş bile tasarlanması, markanın bu alanda ne kadar başarılı adımlar attığını da göstermişti. Galaxy S8 akıllı telefonlarıyla beraber gelen yeni sanal asistanları için geliştirmeler devam ederken şimdi ise Bixby, sanal asistanı için yeni adımlar atılmaya başlandı.

Bixby Galaxy S7 Serisine Gelebilir?

Markanın Bixby sanal asistanı için bir sonraki adımının ise sanal asistanı diğer serilere de sunmak olduğu belirtildi. Bu konuda yapılan çalışmayla beraber özellikle bir önceki seri olan Galaxy S7 serisinin tüm akıllı telefonlarına Bixby sanal asistanının dahil edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Yapılan çalışmayla beraber sanal asistanın, belli başlı değişikliklerinin de olacağı ve Galaxy S7 üzerinden tam kapasite çalışamayacağı da yine iddialar arasında.

Eğer bu iddialar gerçekse çıkış tarihinin de çok yakın olduğu düşünülen Bixby uygulamasının daha eski serilere gelip gelmeyeceği ise merak konusu. Bu noktada yeni sanal asistanın daha eski akıllı telefonlarda uyum sorunu yaşaması gündeme gelecek gibi gözüküyor. Özellikle Bixby asistanının uyum sorunlarını çözmek için çalışmaların devam ettiği ve uyum sorunu çözülecek olursa Galaxy S6 sonrasındaki tüm akıllı telefonlara da sanal asistan desteği geleceğini söylemek yanlış olmaz. Bu konuda yapılacak açıklamalar ise şimdilik merak konusu. Samsung hala konu hakkında bir açıklama yapmış değil.