Bixby dugmesi tamamen devre disi birakilabilir

Bixby düğmesi tamamen devre dışı bırakılabilir

Samsung’un yakın zamanda tanıtmış olduğu Bixby düğmesi kullanıcılar tarafından çok fazla benimsenmeye başladı. İlk zamanlar olay çıkaran bu düğme Bixby AI yardımcısı ve Samsung’un kullanım konusunda olan inatçılığı sebebiyle 3. kişiler tarafından özgür bir şekilde kullanılmaya başlamıştı. Şimdi ise Samsung bu tuş konusunda biraz rahatlamış gibi duruyor. Samsung’un son güncellemesi ile bu düğme tam anlamıyla devre dışı bırakılabilir. Aslında bu durum için endişelenmeye pek gerek yok. Çünkü Samsung’un aklında daha farklı konuların yattığı söylenebilir. Peki Bixby düğmesine ne olacak?

Bixby aslında korkutucu bir özelliğe sahip değil. Çünkü şu ana kadar hiçbir AI yardımcısında olmayan ciddi bir özelliğe sahipti. Detaya inildiğinde Bixby, akıllı telefonun birçok işlevini sadece ses kontrolü ile halletmenize olanak sağlıyor. Hatta söylemek gerekirse bir komut ile birçok işlev bile yerine getiriliyordu. Yinede Bixby için beklenen tam olarak karşılanmış değil.

Samsung’un gözünde konu ciddi anlamda daha fazla karmaşıklığa gidiyor. Farklı bir düğmeyi kullanıcıya sunmak sıfırdan başlamak gibi bir durum. Zaten Bixby kullanımı o kadar da basit değil. Ayrıca Bixby Voice veya Bixby Home’ı başlatmak için kablolu bir kullanım sunuyor. Samsung, güvenlik sorunlarından endişe ettiği ve 3. taraf uygulamalarına geçici bir çözüm için engelleme yolunda ilerliyor. Çünkü bu uygulamalar Bixby için bir güvenlik sorunu doğuruyor. Peki son durum nasıl olacak?

Sonunda Samsung, kullanıcıların bu düğmeyi zorlayan Bixby’i devre dışı bırakmak için bir güncellemeyi başlatıyor. Fakat göze çarpan farklı bir kusur bu noktada doğuyor. Bu tuş hiçbir şey yapmayacak olsa bile telefonun ekran kilidini uyandırıyor. Düğmenin konumlandırıldığı yeri canlandıracak olursak eğer, yanlışlıkla dokunmanın pek zor olmadığı söylenebilir. Elbette son güncelleme bu durumu düzeltiyor. Fakat kullanışlı düğmenin de boşa çıktığı görülüyor.

Samsung, son yapmış olduğu geliştirici konferası sırasında imajını korumak istediğini vurguluyor. Bixby’ye ciddi bir yatırım yapıldığı ve daha farklı şeylerin vaat edildiği duyuluyor.