bixby-2.0

Bixby 2.0 mı Geliyor?

Samsung’un dijital asistanı Bixby birçok teknoloji sever tarafından vasat olarak görülmesi ve Apple’ın Sirisine oranla oldukça basit kalınca firma bu işe bir el atmaya başladı. Önümüzdeki haftalarda Bixby’nin yeni sürümünü görebiliriz.

Samsung firması en son tanıtım etkinliğinde Galaxy S8 modelleri ile birlikte kişisel dijital asistanı Bixby’i tanıtmıştı. Tanıtımda yapılan açıklamalarda Vision, Home ve Voice gibi temel özellikleri olduğu bildirilmişti. Ancak o günden bugüne Bixby beklentilerin bir hayli altında kaldı. Özellikle Siri ile karşılaştırıldığında oldukça geride kalan asistan Alexa ve Google Asistan’ın da altında yer aldı.

Bixby İçin Yeni Yönetici

The Korea Herald’ın haberine göre Samsung kişisel asistanı geliştirebilmek adına yeni bir yönetici atamış. Atanan yönetici daha önce Samsung Research America’da Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Chung Eui-suk adındaki yönetici daha sonra Kore’de bulunan Service Intelligence firmasının başına geçmişti. Firma bu atama ile birlikte asistanın gelişimini hızlandırmayı planlıyor.

Haberde yer alan diğer bir bilgi ise Samsung’un önümüzdeki haftalarda düzenlenecek olan Geliştirici Konferansı’nda dijital asistanın yeni bir versiyonunu duyuracağı yönünde. 18 Ekim’de düzenlenecek konferans teknoloji meraklıları tarafından merakla beklenmekte.