Satoshi nakamoto bitcoin 2

Bitcoin’in mucidi olduğunu iddia etti, hırsızlıkla suçlandı!

Satoshi Nakamoto, yani Bitcoin’i yaratan kişi olduğunu iddia eden Craig Wright, bir şirketten 5 milyar dolar değerinde Bitcoin çalmakla suçlandı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bugün tüm kripto para birimlerinin atası olarak görülen Bitcoin, bundan birkaç sene önce ortaya çıkmış olmasına rağmen hala gizemli bazı bilgiler barındırıyor ve bunlardan birisi de Bitcoin’in yaratıcısı. Yatırımcılar tarafından Satoshi Nakamoto olarak isimlendirilen bu kişi, yatırımcılar ve madencilerden bir saygı göstergesi olarak birçok Bitcoin alıyor ancak Nakamoto’nun gerçekte kim olduğu hala gizemini koruyor. Nakamoto olduğunu iddia eden kişilerden birisi, Craig Wright, bir şirketten 5 milyar dolar değerinde kripto para çalmakla suçlandı ve dava edildi.

Satoshi nakamoto bitcoın

 

2016 senesinde Nakamoto olduğunu iddia etmiş, ancak kanıt sunması istendiğinde hiçbir kanıt sunamamış olan iş adamı, davada belirtilene göre Dave Kleiman’a ait olan şirketi yanlış yönlendirerek dolandırdı. Wright ile iş birliği yaptıklarını ve yatırımlar konusunda onu takip ettiklerini söyleyen davacılar, bir süre sonra mal varlıklarının kayda değer miktarda azaldığını fark etmiş ve Wright’ı bundan sorumlu tutmuş. Şirket, yanlış yönlendirmelerin yanı sıra Wright’ın şirkete ait paraları ve mal varlığını kendi üzerine geçirdiğini de iddia etti.

Davanın ne şekilde sonuçlanacağı henüz belli değil ancak 5 milyar dolar oldukça büyük bir miktar ve Bitcoin’in yaratıcısı olduğunu iddia eden birisinin böyle bir dolandırıcılığa dahil olması oldukça ironik.