Bitcoin madenciliği

Bitcoin madenciliği yapan 600 adet bilgisayar çalındı

İzlanda’da Bitcoin madenciliği gerçekleştiren 600 adet güçlü bilgisayarın çalındığı bilgisi paylaşıldı. Bilgisayarların yaklaşık 2 milyon dolar değere sahip olduğu biliniyor.

Bitcoin madenciliği yapmanın son derece kazançlı bir iş olduğu söylenebilir, ancak bunu yapabilmek için büyük bir sermayeye ve uygun koşullara ihtiyaç duyuluyor. Bu koşulları sağlamayı başarmış olan bir Bitcoin madencisi, toplamda 2 milyon dolar değerindeki 600 adet bilgisayarının çalındığını duyurdu. İzlanda’da gerçekleşen ve medyada “Büyük Bitcoin Soygunu” başlığıyla yer bulan olay, bilgisayarların son derece değerli olmasının yanı sıra Bitcoin üretiminde kullanılabilmesinden ötürü büyük dikkat çekti.

Bitcoin madenciliği

Dört soygun gerçekleşti

Yetkililer, toplamda dört soygunun gerçekleştiğiniz ve soygunlardan üçünün Aralık ayında, dördüncüsünün ise Ocak ayında yapıldığını paylaştı. Birkaç ay önce yaşanan bu olaylar bugüne kadar medyaya taşınmadı, çünkü yetkililer haberlerle hırsızların dikkatini çekmek istemedi. Fakat tüm bu çabalara rağmen çalınan bilgisayarlar ve hırsızlar bulunamadı.

Bilgisayarların satılma amacıyla çalınmadığını, kullanılmasının amaçlandığını düşünen yetkililer şimdi bilgisayarları enerji tüketimine ilişkin veriler üzerinden bulmaya çalışıyor.