Bitcoin

Bitcoin 2018 İtibari ile Kan Kaybediyor! 8 Bin Dolara Geriledi!

2017’nin son çeyreğinde adeta dünyayı etkisi altına alan Bitcoin 2018’in başından beri sürekli kan kaybediyor!

Yeni yılla birlikte sürekli düşüş trendi çizen Bitcoin yatırımcılarına adeta saç baş yolduruyor. Bir ara 20 bin dolar bandına dayanan dijital para birimi şu aralar 9 bin dolar barajın altına inerek herkesi şaşkına çevirdi. Peki ekonominin gözdesi ne oldu da bu hallere düştü.

Geçtiğimiz günlerde Çin’de ortaya çıkan en büyük kripto para hırsızlığı olayının ardında dünya üzerinde birçok kişi güven kaybı yaşadı. Kripto paraları en çok destekleyen ülkeler arasında yer alan Japonya dahi çeşitli yasal düzenleme ve önlemler getirerek kripto para borsalarını uyardı.

Bitcoin
*Bitcoin Değer Grafiği

Dünya Nüfusunun %37’sini Oluşturan Çin ve Hindistan Bitcoin’i Etkiledi!

Öte yandan dünyanın en kalabalık 2.ülkesi olan Hindistan’da hükümetin Bitcoin ve diğer kripto paralara karşı getirdiği yasaklamalar nedeniyle yatırımcılar elini eteğini çekmek zorunda kaldı. Hindistanlı yatırımcılar ellerindeki kripto paraları satınca haliyle piyasada kripto para değeri bir hayli düşüş yaşadı.

Son 1 haftada %20 değer kaybeden Bitcoin bugün itibari ile 8,391 dolar seviyesinden işlem gördü. Piyasadaki değeri ise 300 milyar dolardan 142 milyar dolara geriledi. Kripto para dünyasının 2.ismi olan Ethereum ise 1000 dolar seviyesinden düşerek 881 dolar seviyesinden işlem gördü. Ethereum’un piyasa değeri ise 140 milyar dolardan 88 milyar dolara geriledi.