Bitcoin

Bitcoin neden hızlı bir şekilde değer kaybetti?

Bitcoin yalnızca bir ay içerisinde değerinin yarısına geriledi. Uzmanlar, kripto paranın bu ani düşüşünün birçok nedeni olduğunu ancak bir nedenin diğerlerinden daha etkili olduğunu düşünüyor. Detaylar haberimizde.

Sadece bir ay kadar önce 20 bin dolara kadar yükselen Bitcoin, o günden başlayan ani bir düşüş yaşadı. Şu anda 12.500 dolar civarında olan kripto para, ne oldu da bu kadar hızlı bir şekilde düştü? Uzmanlar, Bitcoin’in son derece gizemli yapısından ötürü bu sorunun tek bir cevabının olmadığını, ancak Bitcoin’in düşüşüne neden olan en büyük etkenin yatırımcılar olduğunu düşünüyor.

Bitcoin

20 bin dolar seviyesine yükselmesiyle birlikte tüm haber kaynaklarında ve internet sitelerinde manşetlere yerleşen Bitcoin, dünya çapında birçok yatırımcının dikkatini çekmeyi başardı. Kripto paranın yükselmeye devam edeceğini ve yaptıkları yatırımın buna bağlı olarak gelir sağlayacağını düşünen yatırımcılar bir anda kripto para satın almaya başladı. Sektördeki yatırımcı sayısı hızlı bir şekilde arttı, ancak gerçek anlamda Bitcoin’in yapısını ve ne olduğunu anlayarak kripto paraya yatırım yapan kişi sayısı son derece az seviyedeydi. Kripto paraya yeni yatırımcıların akın etmesiyle birlikte deneyimi olanlar, ellerinde bulunan Bitcoin’leri satarak kripto para en yüksek seviyelere ulaştığında sektörden ayrıldı. Bu da Bitcoin’in kontrolünün yalnızca deneyimsiz yatırımcılara kalmasına neden oldu ve kripto para ani bir düşüş yaşadı. Bazı uzmanlar, deneyimli yatırımcıların Bitcoin’in çöküşe geçeceğinden haberdar olduğunu, bu nedenle ellerindeki tüm kripto parayı sattığını söylüyor. Her iki şekilde de sektörde yalnızca deneyimsiz yatırımcılar kaldı.

Bitcoin

“Bitcoin her an tamamen çökebilir”

Nobel ödüllü Profesör Robert Shiller, Bitcoin’in bu düşüşe bağlı olarak her an tamamen çökebileceğini paylaştı. Kripto paranın hiçbir dayanağı ve kesinliği olmadığını söyleyen Shiller, sadece yatırımcıların ayakta tuttuğunu ve her geçen gün yatırımcı sayısının azaldığını belirtti.