kripto para

Bitcoin hızla çöküyor ve diğer kripto para birimlerlerini de aşağı çekiyor

Ülkelerin, bankaların ve çeşitli şirketlerin kararlarıyla değer kaybı yaşamaya devam eden Bitcoin, son olarak 6000 dolar seviyesinin altına indi ve buna bağlı olarak diğer kripto para birimlerinde de sert bir düşüş gerçekleşti. Pazar hacmi uzun bir sürenin ardından büyük miktarda azaldı.

Aralık ayının sonlarına doğru 20 bin dolar seviyesine ulaşarak tam anlamıyla altın çağını yaşayan Bitcoin, yeni yılın ilk gününden başlayarak hızlı bir şekilde düşüşe geçti. Düşüşünün ardından 13 bin dolar seviyesindeki konumunu bir süre koruyan kripto para, yeni yaptırımların duyurulmasıyla birlikte tekrar düşüş yaşadı ve 6000 doların altına geriledi. Türünün ilk örneği olmasından ötürü kripto paraların yüzü haline gelen Bitcoin’deki bu sert düşüş, diğer birimlerin de kötü yönde etkilenmesine neden oldu.

bitcoin kripto para

Ethereum, Ripple, Litecoin büyük değer kaybı yaşadı

Bitcoin’in 6000 doların altına düşmesiyle birlikte Ethereum, Ripple, Litecoin başta olmak üzere birçok kripto paranın çift haneli oranlarda değer kaybı yaşadığı gözlemlendi. Örneğin Ethereum’un değeri bir anda yüzde 18 azaldı.

Birkaç saat aradan sonra bu sert düşüşün etkilerini üzerlerinden atan kripto paralar, yüzde 5 ila 8 oranında değer kaybıyla günü sonlandıracak gibi görünüyor.

kripto para

Pazar hacmi 300 milyar dolardan az

Hem değer kaybeden, hem de yatırımcı kaybeden kripto paraların toplam pazar hacmi de azalmaya başladı. Pazar hacmi kısa bir sürede 300 milyar doların altına geriledi.

Şu an Bitcoin 6740 dolar, Ethereum 660 dolar, Ripple 0.67 dolar, Bitcoin Cash ise 860 dolar seviyesinde seyrediyor. Tüm birimlerdeki değer kaybı çift haneli oranlarda, ancak sabah yaşanan sert düşüşün ardından bu oranların biraz daha iyileşeceği öngörülüyor.