bitcoin Cuzdan

Bitcoin Cüzdan Uygulamalarında ki Büyük Tehlike!

Google Play Store üzerinden özellikle tanınmış olmayan geliştiriciler tarafından hazırlanan uygulamalardan son dönemde fark edilen üç sahte bitcoin cüzdan uygulaması tehlike saçıyor.

Son dönemde popüler olan ve yükseliş trendinde bir çok kişi tarafından takip edilen kripto para birimi, Bitcoin‘in saklandığı cüzdan uygulamaları doğru tercih edilmediğinde büyük sıkıntılara neden olabilir.

Dünyaca ünlü olan Lookout güvenlik firması’nın tespit ettiği üç Bitcoin cüzdan uygulaması toplamda 20 binden fazla indirildiği tespit edildi.
Bitcoin mining, Blockchain Bitcoin WalletFingerprint ve Fast Bitcoin Wallet isimleri ile Google Play Store üzerinde bulunan uygulamalar, iletilen şikayetler sonucu kaldırıldı.

Benzerlerine İOS işletim sistemine ait olan App Store üzerinde de rastlandı. Ethereum cüzdanı olan uygulama’da Apple tarafından kaldırıldı. Bu uygulama da yaklaşık 3000 kez indirildiği tespit edilirken; uygulamanın ethereum çalabilme özelliği olduğu da açıklandı.

Şayet kripto para birimi sahibi iseniz güvenilir ve tanınmış isimlerin hazırlamış olduğu uygulamaları tercih etmenizi öneririz.