Bitcoin

Bitcoin’in durumu vahim: 5800 doların altını gördü

Tüm kripto para türlerinin ilki ve en popüleri olan Bitcoin, 5800 doların altına gerileyerek son sekiz ayın en düşük değerini gördü.


2017’nin son günlerinde 20 bin dolara yaklaşarak yatırımcısını sevindiren ve sektörü yakından takip eden binlerce kişiyi yatırım yapmaya yüreklendiren Bitcoin, heybetli yükselişinin hemen ardından gelen büyük düşüşten hala toparlanabilmiş değil. Uzun bir süre 8000 dolar civarında seyreden kripto para, yakın tarihte büyük bir düşüş yaşadı ve 6000 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu düşüşün hem yatırımcısını, hem de kripto para sektörünü kötü bir şekilde etkilemesiyle birlikte son olarak 5774 doları gördü. Bu seviye, kripto paranın son sekiz aydaki en düşük değeri oldu.

Bitcoin

Bitcoin neden değer kaybediyor?

Aslında bu sorunun cevabı var olan tüm kripto para türlerinin değer kaybetmesinin de nedenini ortaya koyuyor. Kripto para kavramının temelini oluşturan Blockchain son derece güvenli, madencisi çok olan platformlarda alt edilmesi oldukça zor olan bir teknoloji. Ancak maalesef tüm iş Blockchain’de bitmiyor. Sanal cüzdanlar ve kripto para ticaretinde faaliyet gösteren diğer platformlar, milyarlarca dolarlık yatırımların bulunmasından ötürü en becerikli hackerların dikkatini çekiyor. Sıklıkla yaşanan hacklenme olayları hem yatırımcıların büyük miktarlarda para kaybetmesine, hem de potansiyel yatırımcının sektöre karşı güvenini yitirmesine neden oluyor. Bu gibi sorunlardan ötürü yalnızca Bitcoin’de değil, neredeyse tüm kripto para türlerinde ciddi bir değer kaybı mevcut.

Bazı uzmanlara göre yolun başında olan bu sektör bazı düzenlemelere kavuştuğu durumda işler rayına oturacak ve tüm kripto paraların değerleri hiç olmadığı kadar yüksek seviyeleri görecek. Elbette böylesine büyük bir yükselişin şirketleri ve bankaları da olumsuz şekilde etkileme şansı bulunuyor. Bundan dolayı bankaların kripto paralara karşı olumsuz bir tutum sergilediği, hükümetler tarafından desteklenmemesi adına elinden geleni yaptıkları biliniyor. Bakalım bu “savaşı” hangi taraf kazanacak.

Kaynak