BiTaksi güncellemesi

BiTaksi İçin Beklenen Güncelleme Geldi

Geçtiğimi günlerde BiTaksi uygulaması üzerinden çağırdığı taksiciyle tartışan çiftin yine uygulama kullanılarak takip edildiği ve taksici tarafından yeniden taksi istendiğinde çiftin darp edildiği haberleri gündem olmuştu. Tüm bu haberlerden sonra uygulama üzerinde merakla beklenen değişiklikler sonunda gerçekleştirildi.

Teknolojinin artık hemen her alanda kullanılmaya başlandığını gösteren en iyi örneklerden biri olan BiTaksi uygulaması yayınlandıktan sonra adeta taksi çağırma alışkanlıklarını değiştirdi. Günlük hayata bambaşka bir etki yapan uygulamanın sağladığı ayrıcalıklar tartışılmaz. Sadece belli başlı kontrolleri kullanarak kolaylıkla taksi çağırmanızı sağlayan uygulama ne kadar pratik olsa da uygulamanın belli başlı açıkları olduğu da son yaşanan olaylardan sonra kanıtlanmış oldu.

Yaşanan olayda taksi çağıran bir çiftin taksici ile tartışması sonrasında taksicinin uygulamadan yararlanarak çifte yeniden ulaşması ve sonrasında yaşanan darp olayı uygulamanın açıkları olduğunu ortaya koymuştu. Yaşanan bu olaydan sonra durumu fark eden uygulama yetkilileri yaptıkları açıklamalarda uygulamayı güncelleyeceklerini açıklamıştı. Beklenen güncelleme haberi ise sonunda geldi.

BiTaksi Güncellemesiyle Neler Değişiyor?

Güncellemenin ana nedeni dediğimiz gibi sistemdeki açıkları kapatmak. Bu noktada ilk özellikte kullanıcıların uygulamaya kendilerine göre şekil vermelerini sağlıyor. İlk yenilikle beraber artık kullanıcılar isterlerse sistem üzerinden çağırdıkları taksicilerle bir daha eşleşmemeyi tercih edebiliyor. Taksicinin olumsuz bir davranışını gördüklerinde ya da yaşanan olayda olduğu gibi bir tartışma durumunda yeni güncelleme sayesinde kullanıcıların bir daha aynı taksiciyle eşleşmeme gibi bir ayrıcalıklarının olması büyük bir güvenlik açığını kapatıyor.

BiTaksi

Bunun dışında sistemi kullanan taksicilere verilen puanlamada da değişiklikler söz konusu. Diyelim ki kullanıcı hizmetten sonra 1 ya da 2 puan verdi. Bu durumda siz istemeseniz bile sistem aynı taksici ile eşleşmenizi 1 sene boyunca engellemekte. Daha sonra isterseniz yeniden aynı taksiciden hizmet alabiliyorsunuz. Bunun dışında taksiden indiğiniz anda istediğiniz zaman müşteri hizmetleriyle iletişime geçebiliyorsunuz. Bu durumda da güvenlik sorunlarına yeni bir çözüm daha oluşturulmuş oluyor.

Taksici Puanlamasında Değişiklik

Bildiğiniz gibi BiTaksi uygulamasında taksiciler için yıldız sistemi kullanılıyor. Memnuniyet için kullanılan BiTaksi yıldız sisteminde de değişiklikler söz konusu. Artık taksicilerin 4 değil 4,5 yıldıza sahip olmaları gerekiyor. Bunun dışında BiTaksi uygulaması üzerinde 4,5 yıldızın altına düşen taksiciler otomatik olarak sistem dışı kalıyor.

Her yönüyle değişiklik getiren güncellemenin bunun dışında genel yorum sistemlerinde de iyileştirmeler yaptığını da söylemek gerekiyor. BiTaksi uygulamasına getirilen bu güncellemeler sonrasında yenilenen sistemin ne kadar olumlu sonuçlar alacağı ve ne kadar başarılı olacağı da merak konusu. Kesin olan bir durum varsa uygulamanın denetimlerinin çok daha artırıldığı.