yapay zeka bakanı

Birleşik Arap Emirlikleri’n de Yapay Zeka Bakanlığı Kuruldu!

Birleşik Arap Emirlikleri birçok ülkenin aklına dahi gelmeyeni yaptı ve ülkede Yapay Zeka Bakanlığını kurdu.

Dünyada ilk defa oluşturulan bakanlığın başına 27 yaşındaki Omar Bin Sultan Al Olama getirildi. Kurulan bakanlığın teknolojide önde olan ülkelere örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Yapay Zeka Bakanlığı Ne Yapacak!yapay-zeka

Amerika, Japonya ve Çin gibi teknolojide oldukça ileri ülkelerin dahi aklına gelmeyen bir adımı atan BAE’nin bu adımdan sonra neler yapacağı da merak konusu haline geldi. Kısaca Yapay Zeka Bakanı ülkedeki ve tüm dünyadaki yapay zeka teknolojisini takip edecek ve ülkedeki yapay zeka gelişmelerinden sorumlu olacak. Ayrıca yapacağı çalışmalarla ülkenin yapay zeka alanında öncü olması için çalışmalar yürütecek.

Birleşik Arap Emirlikleri şu an 2031 yılına dair bir yol haritası da bulunmakta. Bu yol haritasına göre ülkede teknolojik gelişmeler ve yapay zeka odaklı dijital fabrikalar kurulacak. Sadece yapay zekadan sorumlu olmayacak olan bakan ülkedeki gıda güvenliğini de teftiş edecek. Ayrıca ülkede uzun vadeli teknolojik çalışmaların adımını atacak.

BAE gelir açısından petrol zengini ülkelerin başında gelmekte. Ülkenin başbakanın twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, “Bir süre sonra petrole olan ihtiyaç bitecek ve bunun farkında olan BAE, henüz elinde imkan ve para varken gelecek vadeden bu teknolojiyi geliştiren lider ülke konumunda olmak istiyor” açıklamalarında bulundu.