En iyi arkadaş

En iyi arkadaş edinmek için gereken süre hesaplandı

Bilim insanları sosyal ilişkileri inceleyerek birisiyle en iyi arkadaş olmadan önce kaç saat geçirmeniz gerektiğini hesapladı. Bu hesabın elbette tüm arkadaşlar için geçerli olduğu söylenemez, ancak şansınızı arttıracağı söylenebilir.

Kansas Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, insanların sosyal ilişkilerini ve arkadaş olma süreçlerini inceleyerek bazı yeni veriler elde etti. Yapılan incelemeler, arkadaş olmak isteyen kişilerin fazla zaman geçirmesinin en iyi yol olduğunu ve birlikte en az 200 saat geçiren kişilerin birbirini en iyi arkadaş olarak tanımladığını ortaya koydu.

Araştırma gösteriyor ki 40 ile 60 saati birlikte geçiren kişiler sıradan arkadaş, 80 ile 100 saati birlikte geçirenler iyi arkadaş ve 200 saati birlikte geçirenler en iyi arkadaş oluyor. Elbette bu sayılar kişiliğe, duruma ve daha birçok etkene göre fark gösterebiliyor.

En iyi arkadaş

Aynı anda 150 arkadaş edinilebiliyor

Araştırma ekibinin başında bulunan Jeffrey Hall, daha önceki dönemlerde beynin kaç adet arkadaşlığı aynı anda sürdürebildiğini araştırmıştı ve 150 sonucuna ulaşmıştı. Bilim insanı yaklaşık 400 kişiden gelen anket sonuçlarını inceleyerek çalışmalarını sürdürüyor.