reaper 2560x1600 overwatch hd 7685 1

Blizzard ilginç bir sebeple birçok Overwatch oyuncusunu banladı

Oyunlarındaki dengeyi sağlamak adına oyuncuların gözünün yaşına bakmayan Blizzard, şimdi de birçok Overwatch oyuncusunu aynı kahramanı çok fazla oynadıkları gerekçesiyle banladı.

Oyun içeriği ve karakterleriyle son dönemlerin en popüler oyunlarından birisi olan Overwatch, bir kez daha Blizzard’ın meşhur “ban çekicinin” darbeleriyle yankılandı. Birçok oyuncunun forumlar üzerinden dile getirmesiyle ortaya çıkan durum, Blizzard tarafından yapılan açıklamaya göre aynı kahramanların çok fazla oynanmasından kaynaklandı.

Overwatch’un topluluk yöneticisi olan Josh Engen durumla ilgili olarak şöyle bir açıklama paylaştı:

Biz bu durumun her iki taraf üzerindeki etkilerini de oldukça ciddiye alıyoruz. İnanıyoruz ki oyuncular sevdikleri kahramanlarla oynayabilmeli, ancak bir takım olarak oynamak (buna etkili bir takım içeriği oluşturmak da dahil) Overwatch’un olmazsa olmazlarından birisi. Bu son derece hassas bir denge ve bunu korumaya çalışıyoruz.

Overwatch Tracer
Tracer

Ban nedeni “zararlı oyun şekli”

Popüler Overwatch yayıncılarından birisi ve Twitter’da Steveooo ismini kullanan bir diğer oyuncu tarafından paylaşılan bilgilere göre, oyundan banlanmalarına zararlı oyun şekline sahip olmaları neden oldu. Oyuncular bu konuda Blizzard’a tepki gösteriyorlar ancak ban süresinin yalnızca 1 gün olması, Blizzard’ın bozulmasından endişelendiği bir şeyleri korumaya çalıştığına işaret ediyor.

Yalnızca birkaç gün önce PUGB topluluğu da binlerce kişinin banladığı haberiyle sarsılmıştı. Haberimize buradan ulaşabilirsiniz.