Bir sonraki iPhoneun ekran tasarimi ve yuz kilidi HomePod urun yazilimi tarafindan teyit edildi

Bir sonraki iPhone, Apple’ın Retina ekranını daha da iyi hale getirebilir

Geliştirici Steve Troughton-Smith’ten bir tweet’e göre, hafta sonu boyunca HomePod kodunda sızdırılmış bir sonraki iPhone ekrandan sızan çerçeveli ekran yenilenen tasarımın yanında ekran çözünürlüğünde büyük bir sıçrama görüyor olabilir. Troughton-Smith’e göre, yaklaşmakta olan bir iPhone için 1125 x 2436 işlevsel çözünürlüğe sahip referans kodları var, ki bu rakam, Şubat ayında, genellikle güvenilir KGI analisti Ming-Chi Kuo’dan gelen söylentilerle geriliyor.

Bir sonraki iPhone Appleın Retina ekranını daha da iyi hale getirebilir

9to5Mac’den alınan çekim aşağıda gösterildiği gibi, Kuo’nun sayısı, söylenen 5.8 inçlik ekranın bir bölümünün, sanal bir ev düğmesi işlev alanı olarak parçalanacağını ve 5.15 inçlik bir ekran parçasının işlevsel bir ekran olarak kaldığını varsayıyor.

Bir sonraki iPhone Appleın Retina ekranını daha da iyi hale getirebilir 1

Bütün bunların doğru olduğu varsayıldığında iPhone 8, mevcut iOS cihazlarından daha iyi bir boyutta bir ekran sunacak. 4,7 inçlik bir ekranda 1334 × 750 çözünürlüklü bir iPhone 7, Apple’ın “Retina ekranı” dediği şeyi 326 ppi olarak sunuyor. Söylenilen 2436 x 1125 çözünürlüğe sahip etkin bir 5.15 inç ekran yaklaşık 521 ppi sunacaktır. Karşılaştırma için orijinal iPhone, iPhone 4’te orijinal Retina ekranı için 960 x 640 olarak iki katına çıkarılan 480 x 320’de çalışıyordu; bu, Apple’ın daha sonraki cihazlarda kullandığı daha büyük ekran boyutlarıyla büyüdüğünü göstermek için büyüdü. Mevcut cihazlarda 2 kat ölçeklendirme. Buradaki söylenti çözünürlüğü, iOS’un 3x Retina varlığı ile başka bir piksel kader diziliminde çalışacağı anlamına gelir.

Başka bir deyişle, iPhone 8, iPhone 4’ün Retina ekranının orijinal iPhone’tan gelmesiyle, mevcut nesil iPhone’lardan görsel olarak sıçrayabilir. Ayrıca Apple’ı, VR gibi işlevlerle yardımcı olmak için daha piksel yoğunluklu ekranlar sunma eğilimi gösteren Galaxy S8 (2960 x 1440) veya Google Pixel (1080 x 1920) gibi son zamanlarda geliştirilen yüksek kaliteli Android telefonlarla eşit seviyede tutuyor.

Şu an için, bu küçük bir delil tahminden kaynaklanan bir çok spekülasyon. Bu numaranın doğru olup olmadığı, iPhone 8’in ekranının boyutu ve etkin ekran boyutu ve işlev alanı ile ilgili tahminlerin birçoğunun gerçek olup olmadığı hala bilinmiyor.