biyometrik tarama iris 1

Bir Patent Davası Daha: Samsung, 3 Milyar Dolar Ödemek Zorunda Kalabilir!

Patent ihlalleri konusunda her geçen gün yeni bir haber gündeme geliyor. ABD merkezli güvenlik şirketi olan PACid, 3 milyar dolarlık değerinde açmış olduğu patent ihlali iddiası ile Samsung ile karşı karşıya geldi.

Samsung, Veri şifreleme şirketi olan PACid Technologies tarafından, açılan dava ile karşı karşıya kaldı. Dava teksas mahkemesinde açıldı. Dava dosyasına göre Samsung’un üç patent ihlali gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Biyometrik verilerin işlenmesi konusunda gerçekleştirildiği iddia edilen ihlal karşılığında 2016’dan bu yana tüm amiral gemi modelleri düşünülerek 3 milyar dolar olarak belirlenmiş durumda.

PACid açtığı Dava’da telefon Başına 3 Dolar tazminat belirledi.

PACid, Samsung’un Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S8, Galaxy S8+ amiral gemisi modellerinde yer alan biyometrik kimlik doğrulama özellikleri ile kendilerine ait olan patentlerin ihlal edildiğini iddia ederek, akıllı telefon başına 3 dolarlık bir ücret belirlemiş durumda. Samsung, konu ile ilgili bir açıklama yapmadığı gelişmede, PACid’in haklı olup olmadığını ilerleyen günlerde gelişmeler ile  görmüş olacağız.