Coinhive kapaniyor

Bir madencilik yazılımı Coinhive daha kapanıyor!

Son iki yıldır kullanıcılarının korkulu rüyası olan ve farkında olmaksızın kişilerin bilgisayarlarının donanım ömürlerini çok hızlı bir şekilde bitiren Monero kazımı yapan Coinhive dibe vuran madencilikte son kurban olarak tarihe geçti.

Kripto para piyasasının bir aralar uçmasıyla beraber herkesin aklında bu sektör yer edinmişti. Gizli madencilik yazılımı kodlarıyla birçok site ve uygulamalara entegre edilerek kullanıcılardan habersiz cihaz donanımlarıyla kripto para kazımı yapılmaktaydı.

Coinhive hakkında detaylar!

Siber saldırganların en kolay para kazanma yolu olarak tabir edilen gizli madencilik yazılımları kripto para piyasasının çöküşü ile birlikte zor anlar yaşamaya başladı. En ünlü madencilik yazılımı olan Coinhive daha fazla dayanamadı.

Coinhive yazılımı Monero kazımında oldukça etkiliydi ve tüm miktarın yaklaşık yüzde 5’i Coinhive ile elde edilmişti. Bununla birlikte Monero ağında son dönemde yapılan değişiklikler ödül ve kazım ücretlerini düşürdü. Üzerine bir de kripto para piyasasındaki düşüş eklenince Coinhive maliyetleri karşılayamaz oldu.

Platformdan yapılan açıklamaya göre 8 Mart tarihi itibariyle tüm hizmetler ve platformun sitesi kullanıma kapatılacak. Ay sonuna kadar ise Coinhive cüzdanlarında birikmiş varlıkların çekilmesi gerekiyor. Aksi takdirde ulaşılamaz olacaklar.