700 9df939590b7faa7070bc9fa4b83ae6a6 1

Bir kıyamet senaryosu daha: Gezegenimiz birkaç gün içerisinde yok olacak

Komplo teorisyenleri Nibiru adı verilen gizemli bir gezegenin birkaç gün içerisinde Dünya’ya yaklaşacağını ve gezegenimizi yörüngeden çıkararak yok edeceğini öne sürdü.

Bazı komplo teorisyenleri, birkaç gün içerisinde gezegenimizin bulunduğu yörüngeden çıkacağını ve bunun sonucunda yok olacağını ileri sürdü. Bu kıyamet senaryosunun yaşanmasına neden olacak etkenin ise “başıboş gezegen” olarak tanımlanan Nibiru (aynı zamanda Gezegen X olarak da isimlendiriliyor) olacağı söyleniyor. Bir süredir Dünya’ya doğru ilerlediği ve gezegenimizin sonunu getireceği söylentileriyle gündemde olan Nibiru, bilim insanlarının söylediklerine göre gerçek bile değil.

Hristiyan bir “nümeroloji uzmanının” Daily Mail’e yaptığı açıklamalarla Eylül ayında manşetlere taşınan iddia, sözde uzmanın ilk tahminlerine göre 23 Eylül tarihinde gezegenimizi yok etmeliydi. Ancak hesaplamalarda bazı yanlışlıkların olduğunu söyleyen ve asıl kıyamet tarihi için yaklaşık 2 ay kadar ilerisini işaret eden kişi, birkaç gün içerisinde olayın gerçekleşeceğini iddia ediyor.

nibiru planet x

Nibiru yörüngesini tamamlanacak

Nibiru’nun Güneş Sistemi’nde bulunan ve yaklaşık her 3600 senede yörüngesini tamamlayan gizli bir gezegen olduğu iddia ediliyor. 3600 senelik sürenin birkaç gün içerisinde tamamlanacağı ve gezegenin yörüngesi üzerinde bulunan Dünya’nın bundan etkileneceği düşünülüyor.

NASA açıklama yapmıştı

NASA, Nibiru olarak adlandırılan gezegenin veya bir benzerinin var olmadığını duyurmak adına resmi bir video yayımlamıştı. NASA’nın deneyimli bilim insanlarından birisinin konuyla ilgili konuştuğu bu videoda Nibiru’nun var olduğuna dair hiçbir kanıtın bulunmadığından, gezegenin görülemediğinden ve çekim gücünün tespit edilemediğinden bahsedildi.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=1TIy-t48uU0

Maalesef NASA gibi bir kurum bile bu gibi asılsız ve bilimle ters düşen iddiaları yanıtlamak durumunda kalabiliyor. Bu iddialardan bir diğeriyle alakalı olan haberimize buradan ulaşabilirsiniz.