kaplumbağa

Bir evde nesli tehlikede olan 10.000 kaplumbağa bulundu!

Madagaskar polisi, çevresine pis koku yayan bir evin kapısını çaldıklarında akıl almak bir görüntüyle karşılaştılar. Evde 10.000’den fazla nesli tehlikede olan kaplumbağa bulunuyordu ve hayvanların bazıları çoktan yaşamını yitirmişti.

Madagaskar polisi son derece ilginç ve bir o kadar da üzücü bir keşifte bulundu. Yerel basında yer bulan haberlere göre ülkenin Toliara şehrindeki bir evden çevreye pis kokuların yayıldığının ihbar edilmesiyle bölgeye giden polis ekipleri, evin içerisinde tam olarak 10.068 adet kaplumbağanın bulunduğunu keşfetti. Yalnızca Madagaskar’da bulunan Astrochelys radiata (radiated tortoise) türünden olan kaplumbağalar, avcılık yüzünden nesli tükenmekte olan ve benzersiz doğasından ötürü yalnızca Madagaskar’da yaşayan türlerden birisi.

Yetkililer, evin içerisinde kaplumbağaların hareket edecek alana bile sahip olmadığını ve 180 tanesinin çeşitli nedenlerden ötürü yaşamını yitirdiğini açıkladı. Evden çıkarılmalarının ardından bölgedeki veteriner kliniklerine gönderilen hayvanlardan yaklaşık 600 tanesi susuzluk ve enfeksiyon gibi nedenlerden ötürü kurtarılamadı.

kaplumbağa

Yaklaşık 190 sene yaşayabilen ve nesli tükenme tehlikesi bulunmasından ötürü 182 ülkede yakalanması yasak olan bu canlıların korunması adına çeşitli çalışmalar yapılıyor.