Bilgi paylaşımından dolayı binlerce Uber sürücüsü dolandırıldı!

Uber sürücüleri birçok sürücü bilgisinin yolcularla paylaşılmasından ötürü dolandırıldı ve milyonlarca dolar kaybetti.


Taksiciler ve yasalardan ötürü faaliyetlerini sürdürdüğü ülkelerde sorunlarla karşılaşan Uber, şimdi de sürücüleriyle problem yaşıyor. Paylaşılan bilgilere göre bazı dolandırıcılar, servisi kullanan yolcularla paylaşılan sürücü bilgilerini kullanarak sürücüleri dolandırıyor. Şirket, sürüş güvenliğini sağlamak adına çağrılan sürücünün adını, aracının bilgilerini ve ehliyet numarasını yolcuların görebilmesini sağlıyor. Bu da telefon üzerinden sürücülerin kandırılmasını mümkün kılıyor.

Bugüne kadar bu şekilde binlerce sürücünün dolandırıldığı biliniyor ve bunlardan birisi verdiği ifadede, Uber adına aradığını söyleyen bir kişinin kendisinden iki adımlı doğrulama sistemi kapsamında telefonuna gelen şifreyi istediğini, bir hafta içerisinde de hesabında bulunan 650 doları çektiğini söyledi. Sürücüler, arayan kişinin birçok bilgiye sahip olmasından dolayı dolandırılmak üzere olduklarını anlamıyor.

Aynı yöntemle yalnızca ABD çapında binlerce sürücünün dolandırıldığı, milyonlarca doların çalındığı biliniyor ve bu olayların yaşanmasını engellemek amacıyla yolcularla bazı önemli sürücü bilgilerinin paylaşılmaması isteniyor.

Kaynak