728xauto 1

BİM, iPhone X gibi cihazları 1100 TL nasıl ucuza satıyor?

Türkiye’nin en büyük marketler zincirlerinden olan BİM, iPhone X’i 1100 TL indirimle satışa çıkarmıştı. Peki bu kadar indirimi nasıl oluyor da yapabiliyor? İşte detaylar…

Günümüzde Apple’a karşı bir algı oluşmuş durumda. Eş dost ve akrabalar o elma logosuna o kadar para ödenir mi? şeklinde bir cümle kullanmakta. Ama gerçek o şekilde değil. Apple’ın iş döngüsünden kaynaklı bir fiyat durumu söz konusu. Bu bakımdan fiyatlar ciddi anlamda yüksek gelebiliyor.

Apple’ın fiyatlarının pahalı olması size gelene dek ne şekilde işlendiği ve hangi yollardan geçtiğinden kaynaklanıyor. Buna verilecek örnek ise iPhone X’un camı Samsung tarafından üretiliyor. Bu bakımdan ekran parasını Samsung’a daha fazladan ödüyoruz. Yani iPhone X aldığınızda bir kısım para Samsung’un kasasına gidiyor.

BİM, bu kadar indirimi nasıl yapıyor?

BİM, için konuşacak olursak eğer, BİM’de ek gider çok az. Yani raf veya özel bir reyon yok. Tanıtım ve reklam yapmaz. Bu bakımdan reklam giderleri de yok. Sabit personel çalışır. Tüm işleri aynı personel yapar ve ek giderler yine olmaz. Tüm bu giderleri cihaza yansıtmadığından böyle bir indirim mümkün oluyor. Öne çıkan tek durum fiyat oluyor.

Kısaca özetlersek BİM’de satılan ürünler BİM’e özel ürünlerdir ve başka bir yerde o fiyattan ve o ürünü göremezsiniz. Toplu alım ve ek giderler düşürüldüğünde böyle bir indirim mümkün oluyor.