Instagram Ipuclari

Bilmediğiniz Instagram İpuçları ve Püf Noktaları

Instagram kullanıcıları ilgilendirmek için sürekli olarak değişmesi ve adapte olması gereken en büyük ve en popüler sosyal ağlardan biridir.

Eskiden Instagram’da, vintage filtrelerle fotoğraf paylaşmak için basit bir küçük uygulamanın olduğu günler geride kaldı. Bugün, uygulama, gündelik kullanımı ile keşfedilmesi çok açık olmayan her türlü gizli özelliğe sahiptir. Bu özelliklerden faydalanıyor musunuz? Aşağıdaki listeye göz atarak öğrenin.

Instagram İpuçları

Uygunsuz Yorumları Otomatik Olarak Filtrele

Hepimiz biliyoruz ki troller Instagram’ı sever. 10.000’den fazla takipçisi olan bir kullanıcının yayınlarına bir göz atmanız yeterlidir; neredeyse en az bir yorumda rastlanacaksınız.

Instagram, kullanıcıların belirli özelleştirilebilir anahtar kelimeleri filtreleyerek uygunsuz yorumları gizlemelerine olanak tanıyor. Bu özelliği kullanmak için profilinizden kullanıcı ayarlarınıza gidin, seçeneklerinizi aşağı doğru kaydırın ve belirli kullanıcılardan gelen yorumları engellemek, rahatsız edici yorumları gizlemek ve belirli kelimeler veya kelime öbekleri için el ile filtre oluşturmak için Ayarlar bölümünün altındaki Yorum Denetimleri’ne dokunun.

Duraklat, Geri, Hızlı İleri Sar ve Öyküleri Atla

Hikayelerin tanıtımı, Instagram için oldukça cesaretli bir hamleydi ve Snapchat gibi, birkaç saniye içinde bitmeleri gerekiyordu. Bir hikayeyi izlerken kafanızı bir saniye dışarı çıkarırsanız içeriği kaçırabilirsiniz.

Şanslısın, bir hikayeyi yeniden izlemenin birkaç iyi yolu var. Bir hikayeyi duraklatmak için dokunun ve basılı tutun. Bir hikayeyi geri almak için ekranın sol üst kısmına dokunun (kullanıcının profil fotoğrafı ve kullanıcı adı altında). Bir kullanıcının birden fazla hikayesini hızlı ileri almak için ekrana dokunmanız yeterlidir. Tüm kullanıcının hikayelerini atlamak için sola kaydırın.

İzlediğiniz Belirli Kullanıcıların Öykülerini Sessize Al

Instagram ile ilgili olan şey, yüzlerce kullanıcıyı takip etmenin çok kolay ve cazip olması, izlemeye değer hikayeleri bulmayı zorlaştırmasıdır. Ancak hikayeleriyle ilgilenmediğiniz kullanıcıların izini sürmek istemiyorsanız, ne yapabilirsiniz?

Instagram, ilgilenmediğiniz kullanıcıların hikayelerini susturmanıza izin verir; böylece öyküler feed’inizde görünmezler. Hikayeler özet akışında herhangi bir kullanıcının küçük profil fotoğraf balonuna dokunup basılı tutun ve ekranın alt kısmında açılan menüden sessiz seçeneğini seçin. Bu, basitçe baloncuğunun solmasına neden olur ve istediğiniz zaman gidebileceğiniz ve açacağınız feed’in sonuna kadar iter.