Bill Gates

Dünyanın En Zengin İş Adamı Bill Gates Favori Kitabını Açıkladı!

Microsoft’un kurucusu olan ve dünyanın en zengin insanı olan Bill Gates en sevdiği kitabı açıkladı!

Günümüzde milyonlarca insanın kullandığı bilgisayarlardaki işletim sistemi olan Windows’u ve daha birçok teknolojiyi hayatımıza katan Microsoft firmasının kurucu ismi olan Bill Gates, bugüne dek birçok teknolojik girişimde bulunmuş ve birçok ilke imza atmıştır. Günümüzde dünyanın en zengin insanları arasında yer alan iş adamı en sevdiği ve takipçilerine okumalarını tavsiye etti.

Bill Gates “Enlightenment Now” kitabını çok sevdiğini ve herkesin okuması gerektiğini açıkladı. Steven Pinker tarafından kaleme alınan eserin Türkçe ismi ise “Aydınlanma, Şimdi”. Adından da anlaşılacağı üzere ünlü iş adamının en sevdiği kitap bir kişisel gelişim eseri.

Bill Gates Kendisini Hayır İşlerine Adadı

Bill Gates

Teknoloji dünyasına katkılarının ardından artık gözlerden uzakta yaşamaya başlayan ünlü iş adamı yardıma muhtaç insanlar için bir yardım vakfı kurdu. “Gates Vakfı” adı verilen kurumu kurmak için 19 milyar dolar harcayan iş adamı Microsoft’taki hissesinin %5’ini vakfa bağışladı. Bu bağış miktarı ise yaklaşık 50 milyar dolar ile son 17 yılın en büyük miktarlı bağışı olarak dikkat çekti.