Bill Gates

Bill Gates, Apple’ın hükümetle birlikte çalışması gerektiğini düşünüyor

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Apple’ın hükümet yetkililerine yardımcı olarak gerekli durumlarda iPhone’ların şifrelerini kırması gerektiğini paylaştı. Gates, bazı durumlarda gizliliğin birçok insan açısından tehlikeli olabileceğini söyledi.

Teröristlerin iPhone şifrelerini kırma konusunda FBI’a yardım etmemesiyle gündeme gelen Apple, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e göre hükümet ve yetkililerle çalışmayı kabul etmeli. Haber sitesi Axios ile röportaj yapan başarılı iş adamı, Apple’ın bu gibi konularda yardımcı olmasının iyi olabileceğini, şirketin yardımıyla akıllı telefonların şifresinin kolayca kırılmasının mümkün olduğunu paylaştı. Teröristlere ait olan telefonların önemli bilgiler barındırabileceğini dile getiren Gates, küçük grupların gizliliğinin bazı durumlarda birçok insan açısından tehlikeli olabileceğini söyledi.

Mike Allen’ın “Sizce teröristlerin gizliliğini de önemsemeli miyiz?” sorusunu yanıtlayan Gates, terör saldırıları düzenleyen insanların hiçbir şekilde gizliliğinin bulunmaması gerektiğini, bu görüşü paylaşan kişilere katılmadığını söyledi.

Apple FBI Bill Gates

Apple neden FBI’a yardım etmedi?

Bill Gates’in bu konudaki fikirlerinde haklılık payının olduğu söylenebilir, ancak Apple’ın FBI’a yardım “etmemesindeki” asıl neden, akıllı telefonun kilidini açmakta kullanılacak yöntemin diğer kullanıcıları da kötü yönde etkileme riskine sahip olmasıydı. FBI, Apple’dan sistemde bir arka kapı oluşturmasını istemişti. Apple ise bu arka kapının tüm iPhone’larda kullanılabileceğini ve FBI’ın bunu yapacağını iddia etmiş, yardım eli uzatmayı reddetmişti.