En güçlü canlılar

Bilime göre doğadaki en güçlü canlılar hangileri?

Bilim insanları doğadaki en güçlü canlıları sınıflandırdıkları birkaç veri paylaştı. Bu verilerde canlıların ısırarak uyguladıkları kuvvet, yumruk veya tekme gücü ve kaldırma kuvveti sınıflandırılıyor. İnsanın da dahil olduğu veriler, son derece ilginç sonuçlar gösteriyor.

İnsanın, yani Homo sapiens’in de dahil olduğu hayvanlar aleminde birçok güçlü, büyük ve korkutucu üye yer alıyor. Yüzlerce, binlerce ve hatta milyonlarca yıl süren evrim süreci, doğada yaşamını devam ettirmeye çalışan hayvanlara birbirinden farklı özellikler bahşetti. Peki hangi canlı tüm bu özellikler arasında en fazla kas gücünü elde etti? Bilim insanları elde ettikleri verilerle bu sorunun cevabını ortaya koydu. İşte hayvanlar aleminin en güçlüleri:

Isırma Kuvveti

En güçlü canlılar 1

Görselden de anlaşılabildiği gibi ısırma kuvveti bazında tuzlu su timsahı tartışmasız şekilde hayvanlar aleminin en güçlüsü. Son derece büyük yapılarının da etkisiyle avlarına inanılmaz derecede fazla ısırma kuvveti uygulayan timsahlar, ortalama bir insandan (115 kg) neredeyse 10 kat daha çok ısırma kuvvetine sahip.

Kaldırma Kuvveti

En güçlü canlılar 2

İlginç bir şekilde insanın sahip olduğu kaldırma kuvveti doğadaki birçok canlıdan çok daha fazladır. Dayanıklı iskelet yapımız ve kaslarımızın iyi bir şekilde konumlanmış olmasından ötürü yaklaşık 500 kiloya kadar ağırlık kaldırabiliyoruz. Elbette bunun her insan için geçerli olduğu söylenemez.

Tekme veya Yumruk Gücü

En güçlü canlılar 3

Tekme veya yumruk atarak güç uygulama konusunda yine en yüksek sıralarda insan yer alıyor. Tekme veya yumruk ile 1000 kg’a kadar kuvvet uygulayabiliyoruz.

Ağırlığa Oranla Güç

En güçlü canlılar 4

Doğadaki tüm canlıları değerlendiriyoruz ancak bu canlılardan bazıları son derece büyük, bazıları ise neredeyse gözle görülemeyecek kadar küçükler. Bundan ötürü doğru bir karşılaştırmanın yapılabilmesi için canlıların ağırlıklarına oranla güçlerini bilmek daha doğru olacaktır. Bu değerlendirmenin kazananı inanılmaz güçlü “yumruklarıyla” mantis karidesi oluyor. Kıskaçlarını kullanarak yarattığı güçlü kuvvetle rakibini tam anlamıyla knock out eden mantis karidesi, hayvanlar en güçlüleri arasında yer alıyor.