Bilim insanlari simdi insan duygularini okumak icin Wi Fi kullaniyor

Bilim insanları şimdi insan duygularını okumak için Wi-Fi kullanıyor

MIT’de Bilim Adamları duygusal durumunuzu belirlemek için Wi-Fi ve kullanıyor. Onlar ettik bir algoritma oluşturmuş ve algılamak için insanların kapalı RF sinyallerini sıçrayan bireysel kalp atışlarını ölçüyorlar.

Algoritma ile birleştirilmiş bir RF yayıcı, bir kişiye bağlanmaya ihtiyaç duymadan elektrokardiyogram (EKG / EKG) ile aynı şekilde çalışır. Bu, halihazırda ev yönlendiricilerimiz de sahip olduğumuz teknolojiyi kullanarak gerçekleştirilmektedir. Dikkate değer kısım, bilim insanlarının EQ Radyosuna dedikleri şey makine öğrenimi.

AI’nın aldığı bilgiler standart EKG’den farklı işlenmelidir. Bir kişi fiziksel olarak bir makineye bağlandığında, bilgisayarın almasını beklediği dalga boylarının boyutu ve şekli tahmin edilebilir. Bu ip olmadan, EQ Radio kalp atışlarınız hakkında varsayımlar yapamaz. Konumunuz, odanın büyüklüğü ve bir çok faktör, aslında kalp atışlarınızı giderebilir. AI, neler olup bittiğini anlamaz ve daha sonra duygularınıza doğru bağlam sağlamak için kalp atışı hakkında kararlar verir.

Bu teknoloji serin ve biraz akıl karıştırıcı – aynı zamanda korkunç gelecekteki kabuslara ilham veren şey . Bilim insanları belirttiği gibi, bu teknoloji duygusal durumu belirlemek için insan kalp atışlarından daha fazlasını yapabilir:

Bu sonucun hem duygu-tanıma bağlamında hem de invazif olmayan sağlık izleme ve teşhis bağlamında kalp atışının morfolojisini anlamaya yönelik heyecan verici bir araştırmanın yolunu açtığını düşünüyoruz.

Aygıt, izlediği kişi / kişiyle temas kurmamakta, bu nedenle tespit edilmesi güç olmaktadır, bu da etik kaygıları ortaya çıkarmaktadır. İlgili bir parti, kalp atışlarınızdan ne kadarını öğrenebilir?

Hepsi Orwellian distopya değil – peşinde olmamız gereken pratik kullanımlar var. Öfke duyduğunuzda Enya müziğini çalmak için Alexa’da çığlık atmak zorunda kalmadığınızı düşünün. EQ Radyosunun arkasındaki AI, stresli olduğunuzu ve müziğe ihtiyacınız olduğunu bile bile bilmeden müziğe girdiğini anlamış olabilir.

Kalabalık bir saldırı mı yaşadığınızı anlamak için akıllı evinizdeki etkileri, nezareten yönlendiriciniz aracılığıyla sorunu ‘algılayarak’ ne yapmanız gerekiyor? Bu, önemli sayıda can kurtarabilir. Ebeveynler için muhtemelen oldukça büyük bir pazar var – mevcut yönlendiriciniz uyku yenidoğanınız hakkında gerçek zamanlı EKG kaliteli bilgi sağlıyor mu?

Tüm yeni teknolojilerde olduğu gibi, özellikle kötülük için kullanılabilecek potansiyele sahip olanlarla olduğu gibi, kendimizi güvenlik ve gizlilik ile ilgilendirmeliyiz. Bir insan kalp atışını tespit edebilen yapay olarak akıllı Wi-Fi yönlendiricileri yolda.