doğal felaket

Bilim Adamları Uyarıyor: Felaket Yakın!

184 ülkeden katılan yaklaşık 15 bin bilim adamı yayımladıkları makalede insanlığı uyardı. Makalede dünyanın artık alarm verdiğini ve gezegendeki çevre sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığının sinyallerini verdiklerini iletti.

Dünyamızın içinde bulunduğu durum ile ilgili yaklaşık 25 yıllık bir süreci ortaya sunan ve oluşan küresel ısınma, ormanların yok edilmesi ve su kaynaklarının yok olması gibi durumlarla karşı karşıya olduğumuzu belirtti.

Birçok ülkeden katılarak bir araya gelen binlerce bilim adamı geçtiğimiz 25 yıllık süreçte insanlığın sorunları çözmekten çok daha ciddi boyutlara ulaştırdığını vurguladı. Somut adımların atılmaması halinde gelecekte daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalabileceğimizin sinyallerini verdi.

İnsanoğluna İkinci Bir Uyarı!

Yayımlanan makalede bilim adamları dünya üzerindeki yoğun tüketimin ve küresel nüfusun sürekli ve hızlı artışı büyük tehlike arz ediyor. Bu gibi sorunların doğrusal olarak doğal hayatın tahribatı, çevre kirliliği ve yaşam alanlarının kısıtlanması gibi sorunları arttırdığı görüşünde.

Bilim adamları yaptıkları açıklamada, “İnsanlığa bugün ikinci bir uyarı yolluyoruz” dedi. Dünya üzerindeki çevre kirliliği ve yoğun nüfus artışı birçok ülkenin ana gündeminde ancak alınan tedbirler sorunları çözmekte yeterli değil.

Bilim adamları yaşanan sorunlarla ilgili yeşil enerji tüketiminin arttırılması, geri dönüşümün teşvik edilmesi gibi birçok çözüm yolu sunuyor. Ancak bu gibi çözüm yollarının etki gösterebilmesi için sadece devlet politikalarının yeterli olmayacağı kişisel bilinçlenmenin bu süreçte oldukça önemli olduğu vurgulandı.