wpa2

Bilgisayar Korsanları Dünyadaki Tüm Wi-fi Ağlarını Ele Geçirdi!

Geçtiğimiz günlerde siber güvenlik uzmanları WPA2 şifreleme protokolünde oldukça büyük bir güvenlik açığını fark etti. Bu açık sebebiyle belki de dünyadaki tüm Wi-fi ağları hackerların eline geçmiş olabilme ihtimali var.

Wi-fi ağlarında meydana gelen bu güvenlik açıkları sebebiyle bilgisayar korsanları internetteki tüm verilerinizi ele geçirebilir. WPA2 yani Wi-Fi Protected Access II protokolündeki güvenlik açığı dünya üzerinde milyonlarca internet kullanıcısını saldırılara maruz bırakmış olabilir.

Peki WPA2 ve WPA Nedir?

Wi-Fi Protected Access Türkçe karşılığı işe Wi-Fi Korumalı Erişim manasına gelmektedir. WPA, Wi-Fi Alliance firması tarafından geliştirilen kablosuz ağ güvenlik teknolojisidir. WPA internet ağlarındaki şifreleme zayıflıklarını giderek şifrelemeleri güçlendirir ve şifre anahtarlarını otomatik olarak üretmeye ve dağıtmaya yarar.

Neler Yapmalıyız?

WPA2’de yer alan güvenlik açığı sebebiyle bilgisayar korsanları iş yerindeki veya kişisel bilgisayarınıza bağlı Wi-Fi ağına sızarak her türlü veriye ve veri akışına erişim imkanına sahip olmakta. Sadece bununla kalmayıp evinizde bulunan ve Wi-Fi bağlantısı bulunan her cihaz tehlike altında demek anlamına geliyor. Güvenlik uzmanları bu saldırılara KRACK adını veriyor. Herhangi bir önlem alınmadığı takdirde ciddi sorunlara yol açabilir.

İnternet sağlayıcımız güncelleme yapana kadar herhangi bir saldırıya direk olarak maruz kalabiliriz. Bu nedenle uzmanlar saldırılardan korunmak için kullanıcılara VPN kullanmalarını öneriyor. VPN internet kullanımınızın gizli kalmasına ve takip edilmesini güç bir hale getirmektedir.