STock blockchain 01 shutt 1

BIG Firması Coincheck Hack Olayı ile İlgili Bulgularda Bulundu!

Blockchain Intelligence Group, Coincheck hack olayı nedeniyle çalınan kripto paraların peşini bırakmıyor!

BIG adli ve soruşturma bölümü geçtiğimiz aylarda meydana gelen Coincheck hack sonrası kaybolan kripto paraların peşini bırakamadığını açıkladı. Ocak 2018’de Japon kripto para borsası Coincheck yaklaşık 526 milyon dolar değerindeki XEM coinini kaybettiğini bildirmiş tüm dünyada gündem konusu olmuştu. Bu hack olayı ile birlikte kripto para dünyasındaki en büyük 2. Hack olayı meydana gelmişti. Bu olayın üzerinden 1 ay gibi bir süre geçmesine rağmen olay tam anlamıyla hala çözülebilmiş değil.

Blockchain Intelligence isimli bir firma Japon borsasından çalınan kripto paraların peşine düşmeye karar verdi. BIG isimli firmanın uzun süreli çalışmasının ardından çalınan kripto paraların Kanada’daki bir kripto para borsasında aklandığı ortaya çıktı. BIG bu bilgiyi en kısa sürede ilgili merkezlere iletmeyi düşünüyor. Firma tarafından yapılan resmi açıklamada ise, “BIG çeşitli veri analizi ve teknolojik aramlar sonucunda ABD ve Kanada’daki gerekli yerlere teslim etmek üzere çeşitli adli bulgular ele geçirdi. En kısa sürede gerekli ve resmi bir rapor derleyeceğiz” dedi.

Coincheck

BIG Kripto Para Dünyasında Yatırımcılar için Daha Güvenli Bir Ortam Oluşturacak!

BIG firmasının adli ve araştırmalar genel direktörü Robert Whitaker yaptığı açıklamada, “NEM oldukça güçlü ve sadık bir sanal para topluluğuna sahip. BIG olarak görevimiz bu sektörde gerekli güvenliği sağlayan hizmet ve teknolojiyi sunmaktır. Bu sebeple meydana gelen tüm yasadışı olaylara gerekli şeffaflığı katmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”