Skyrim

Bethesda’dan Skyrim şikayetlerine müthiş cevap: “Almayı bırakırsanız satmayız”

Skyrim‘in yenilenmesi yerine yeni bir Elder Scrolls oyununun gelmesini isteyen hayranlara Bethesda’dan gayet mantıklı bir cevap geldi.


Tam 7 sene önce piyasaya sürülmüş olmasına rağmen hala milyonlarca oyuncuya hitap eden ve en iyi hikayeye sahip oyunlardan birisi olarak adından söz ettiren Elder Scrolls V: Skyrim, Bethesda tarafından yenilenmiş olmasından ötürü bazı hayranların tepkisini çekiyor. Şirketin yöneticilerinden birisi olan Todd Howard, bir röportajda konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soruya son derece ilginç, ancak tamamen mantıklı bir cevapla karşılık verdi.

Howard, oyunun 7 yaşında olmasına rağmen hala milyonlar tarafından oynandığına değindi ve “Eğer bu oyunu yenilememize karşıysanız o halde oynamayı bırakın ve biz de yenilemeyelim.” dedi. Elbette bu cevap konudan ötürü şirkete kızgın olan bazı hayranların daha da kızmasına neden oldu, fakat Howard’ın özünde gayet haklı olduğu söylenebilir. Elder Scrolls V, oyuna sayısız mod getirmiş olan devasa geliştirici topluluğu ve oyuncularıyla senelerdir mevcut konumunu koruyor. Oyunun böylesine bağlı bir kitleye sahip olması, şirketin seriye hem daha dikkatli, hem de maddi açıdan daha büyük bir titizlikle yaklaşmasını sağlıyor.

Bethesda, Elder Scrolls VI için acele etmek istemediklerini ve oyunun güzel olması için zamana ihtiyaçlarının olduğunu dile getirmişti. Howard’ın açıklamalarını nasıl değerlendirirlerse değerlendirsinler, tüm Elder Scrolls hayranlarının yeni oyunu büyük bir merakla beklediğine şüphe yok.

Kaynak