Westworld

Bethesda, Westworld oyunundan dolayı Warner Bros’u dava ediyor

Bethesda, Westworld oyununun yapımında kendi kodlarının ve tasarımının kullandığı gerekçesiyle Warner Bros’u dava etti.


Warner Bros ve Behaviour Interactive tarafından geliştirilen Westworld oyunu, iki şirkete de pahalıya patlayabilir. Skyrim ve Fallout serisiyle ünlü olan Bethesda, oyunun yapımında kendi yarattığı kodların kullanıldığını, tasarımın ve çizimlerin de kendisinden çalındığını ileri sürdü. Şirket, 2014 senesinde Fallout Shelter isimli oyunu yaratmak adına Behaviour ile birlikte çalıştığını, bu iş birliğinde şirketle paylaştığı içeriklerin kendinden izinsiz olarak kullanıldığını savundu.

Bethesda, iddialarının doğru olduğunu gösteren ilginç bir kanıta da sahip. Söylediğine göre Fallout Shelter’ın tüm sürümlerinde kodlamadan ötürü var olan bir hata, Westworld oyununda da bulunuyor. Geliştirici, bu bilgiyi paylaşmasına rağmen hangi hatalardan söz ettiğini tam olarak belirtmedi.

https://youtu.be/llIKmZN_aBY

Videodan da görüldüğü üzere iki oyun arasında çizim benzerliklerinin olduğu söylenebilir. Ancak iddiaların yalnızca birkaç çizimle sınırlı olmaması, şirketler arasındaki sorunu ciddi bir boyuta taşımış. Mahkemenin konuyla ilgili kararını ilerleyen günlerde öğreneceğiz.

Kaynak